Magyar sikersport lett az aerobikból

2018.04.23. 09:32

Nagyszerű eredményekkel zárták a magyar aerobikosok a tokiói Suzuki-világkupát, a felnőttek versenyében egy arany-, két ezüst-, az utánpótlás korosztályban pedig egy arany- és három ezüstérmet szereztek.

A felnőtteknél Bali Dániel férfi egyéniben javítani tudott a selejtezőben elért pontszámán, amellyel a japán világbajnokot utolérve holtverseny alakult ki, mindketten 22,550 pontot gyűjtöttek, azonban a japán aerobikos kiviteli pontszáma magasabb volt, így Balinak jutott az ezüstérem – írta közleményében a Magyar Torna Szövetség.

dobogo aerobik

Vegyespárosban Mazács Fannival szintén javítottak, bemutatójukat 21,550 ponttal értékelte a zsűri, amellyel amely aranyérmet ért. Az első hely ráadásul úgy lett meg, hogy Mazács fájós térde miatt a tervezettnél könyebb gyakorlatot mutattak be.

Trióban Bali Dániel, Farkas Balázs és Mazács Fanni a második lett, előadásukra 21,944 pontot kaptak.

Az utánpótlás korosztály összesen négy érmet szerzett, ebből a 15-17 éves juniorok kettőt szereztek, az egyiket női egyéniben Ruzicska Vanessza, a másikat pedig Ruzicska Vanessza, Ákoshegyi Dóra és Simon Zsófia triója kapta. Ákoshegyi Dóra női egyéniben ötödik lett.

A 12-14 éves korosztály versenyében a magyar trió 19.150 ponttal állhatott a dobogó tetejére, a hármast Fejér Fruzsina, Fényes Gréta és Görgényi Ilona alkotta. Női egyéniben Görgényi Ilona ezüstérmes lett 19.350 ponttal, Fényes Gréta pedig lecsúszva a dobogóról 19.050 ponttal a negyedik pozícióban zárt.  • Hírek
  • Személyi kölcsön