Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar sikersport lett az aerobikból

2018.04.23. 09:32

Nagyszerű eredményekkel zárták a magyar aerobikosok a tokiói Suzuki-világkupát, a felnőttek versenyében egy arany-, két ezüst-, az utánpótlás korosztályban pedig egy arany- és három ezüstérmet szereztek.

A felnőtteknél Bali Dániel férfi egyéniben javítani tudott a selejtezőben elért pontszámán, amellyel a japán világbajnokot utolérve holtverseny alakult ki, mindketten 22,550 pontot gyűjtöttek, azonban a japán aerobikos kiviteli pontszáma magasabb volt, így Balinak jutott az ezüstérem – írta közleményében a Magyar Torna Szövetség.

dobogo aerobik

Vegyespárosban Mazács Fannival szintén javítottak, bemutatójukat 21,550 ponttal értékelte a zsűri, amellyel amely aranyérmet ért. Az első hely ráadásul úgy lett meg, hogy Mazács fájós térde miatt a tervezettnél könyebb gyakorlatot mutattak be.

Trióban Bali Dániel, Farkas Balázs és Mazács Fanni a második lett, előadásukra 21,944 pontot kaptak.

Az utánpótlás korosztály összesen négy érmet szerzett, ebből a 15-17 éves juniorok kettőt szereztek, az egyiket női egyéniben Ruzicska Vanessza, a másikat pedig Ruzicska Vanessza, Ákoshegyi Dóra és Simon Zsófia triója kapta. Ákoshegyi Dóra női egyéniben ötödik lett.

A 12-14 éves korosztály versenyében a magyar trió 19.150 ponttal állhatott a dobogó tetejére, a hármast Fejér Fruzsina, Fényes Gréta és Görgényi Ilona alkotta. Női egyéniben Görgényi Ilona ezüstérmes lett 19.350 ponttal, Fényes Gréta pedig lecsúszva a dobogóról 19.050 ponttal a negyedik pozícióban zárt.