Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Buffon a Napoli összes játékosának gratulált a vereség után

2018.04.23. 13:50

Gianluigi Buffon lassan, de biztosan közelít a visszavonulás felé. A Juventus legendás kapusa a Napoli elleni vereséget követően ismét megmutatta, hogy mekkora személyiséget veszít majd el a futballvilág, ha egyszer befejezi. 

A Juventusban és az olasz válogatottban való szereplést illetően szinte biztos, hogy Buffonnak az idei volt az utolsó szezonja. A sors igazságtalansága, hogy a 40 éves kapusnak épp pályafutása végén kellett két olyan keserű csalódást átélnie, mint a világbajnokságról való lemaradás és a Real Madrid elleni botrányos BL-kiesés. Vasárnap este ráadásul az eddig szinte biztosnak tűnő bajnoki cím is veszélybe került, miután a Juventus egy 89. percben kapott góllal hazai pályán kapott ki a Napolitól, így az előnye egyetlen pontra csökkent az őt üldöző déliekkel szemben.

Egy ilyen vereséget még akkor is borzasztó nehéz lenyelni, ha a mérkőzés képe alapján teljesen megérdemelt. Ahhoz pedig egészen rendkívüli sportembernek kell lenni, hogy valaki azt tegye a mérkőzés után, amit a Juve kapusa.

Buffon kisétált a vendégszurkolók előtt ünneplő napolis játékosokhoz és stábtagokhoz, megvárta amíg befejezik az ünneplést, majd mindenkinek egyesével gratulált.