Buffon a Napoli összes játékosának gratulált a vereség után

2018.04.23. 13:50

Gianluigi Buffon lassan, de biztosan közelít a visszavonulás felé. A Juventus legendás kapusa a Napoli elleni vereséget követően ismét megmutatta, hogy mekkora személyiséget veszít majd el a futballvilág, ha egyszer befejezi. 

A Juventusban és az olasz válogatottban való szereplést illetően szinte biztos, hogy Buffonnak az idei volt az utolsó szezonja. A sors igazságtalansága, hogy a 40 éves kapusnak épp pályafutása végén kellett két olyan keserű csalódást átélnie, mint a világbajnokságról való lemaradás és a Real Madrid elleni botrányos BL-kiesés. Vasárnap este ráadásul az eddig szinte biztosnak tűnő bajnoki cím is veszélybe került, miután a Juventus egy 89. percben kapott góllal hazai pályán kapott ki a Napolitól, így az előnye egyetlen pontra csökkent az őt üldöző déliekkel szemben.

Egy ilyen vereséget még akkor is borzasztó nehéz lenyelni, ha a mérkőzés képe alapján teljesen megérdemelt. Ahhoz pedig egészen rendkívüli sportembernek kell lenni, hogy valaki azt tegye a mérkőzés után, amit a Juve kapusa.

Buffon kisétált a vendégszurkolók előtt ünneplő napolis játékosokhoz és stábtagokhoz, megvárta amíg befejezik az ünneplést, majd mindenkinek egyesével gratulált.