Újabb két magyar érem a birkózó-Eb-n

2018.05.02. 18:31 Módosítva: 2018.05.02. 20:14

Korpási Bálint bronzérmet nyert a kötöttfogásúak 72 kilogrammos súlycsoportjában az oroszországi Kaszpijszkban zajló birkózó Európa-bajnokság szerdai versenynapján. A 97 kilogrammosok között Kiss Balázs szintén bronzérmes lett.

Korpási a helyosztón a lengyel színekben versenyző, örmény származású Gevorg Dahakyannal találkozott, miután keddi vereségét követően a szerdai vigaszágon simán nyert. A 2009-es világbajnok, már 35 éves Kiss három győzelmet és egy - a negyeddöntőben - elszenvedett vereséget követően érkezett a helyosztó csatára, melyben a német Ramsin Azizsir volt az ellenfele, akit 4-1-re győzött le, írja az MTI.

A helyosztó esélyese egyértelműen az utóbbi években klasszissá érő Korpási volt, ennek ellenére nem ígérkezett könnyű mérkőzésnek az éremcsata, végül mégis az lett. Dahakyan intenzíven kezdte a meccset, egy pillanatra sem állt meg Korpási előtt, csapkodott, izgett-mozgott, de viszonylag hamar kiderült, hogy leginkább riválisa fogásait akarja megakadályozni, semmint akciót indítani. Így látták ezt a bírák is, akik másfél perc után intették a lengyelt, ami végül eldöntötte a meccset.

Korpási Bálint lentről gyönyörűen fogta össze riválisát, kiemelte és eldobta, majd pörgette, és újra eldobta, ráadásul Dahakyan utóbbinál - a lengyelek által kért videózás alapján is - szabálytalankodott, így végül a magyar 10-0-ás technikai tussal diadalmaskodott. Korpási ezzel együtt összességében erős hiányérzettel zárta az Eb-t. „Jó ez az érem, de nekem most a döntőben kellett volna birkóznom. Sajnálom a tegnapi Kurak elleni meccsemet, ahol nem csupán vele kellett megküzdenem, de nem akarom csak a bírókra fogni, én is hibáztam”.

A bronzéremét birkózott a 82 kilós Szabó László is. Ő azonban a bolgár Daniel Alekszandrovtól kikapott egy, sokáig megnyertnek tűnt meccsen, így ötödik lett.