Judit
3 °C
7 °C

12 milliós támogatás jól tanuló élsportolóknak

2018.05.04. 10:05

Tizenöt fiatal magyar sportoló felsőoktatási tanulmányait támogatja a BOM a Magyar Sportért Alapítvány ösztöndíja, amelyet idén 5. alkalommal adtak át.

Az összesen 12 304 000 forint összegű hozzájárulás a sportolók teljes felsőoktatási képzésének tanulmányi költségét fedezi. A pályázat nyertesei nemzetközi szinten is kiemelkedő teljesítményt nyújtó tehetségek, akik olyan sportágakban és versenyszámokban értek el kiváló eredményeket, mint például az evezés, a vízilabda, a sportlövészet, a triatlon, a gerelyhajítás vagy a vívás.

„Példaértékűnek tartjuk azoknak a fiataloknak a helytállását, akik egyszerre képesek nemzetközi sikereket elérni a sportágukban, és emellett felsőfokú tanulmányokat is folytatnak. Tisztában vagyunk vele, hogy ezt a szintet csak nagyon kemény munkával és sok kitartással lehet elérni. Mi abban tudjuk segíteni őket, hogy biztos anyagi hátteret teremtünk számukra, hogy nekik csak a sportra és tanulmányaikra kelljen fókuszálniuk. A stabil háttér elengedhetetlen a sikerhez” – mondta Váradi-Bóta Kinga, a BOM főtitkára, olimpiai ezüstérmes kajakos.

„Hiszünk benne, hogy a most támogatásban részesített fiatal sportolókkal találkozni fogunk a következő olimpiákon, 2020-ban Tokióban, vagy 2024-ben Párizsban. Az ösztöndíjprogramunk valódi befektetés az üzleti élet képviselői részéről az oktatásba, Magyarország fiatal tehetségeibe és jövőbeli sportsikereibe” - hangsúlyozta Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM kuratóriumának elnöke.

„A tehetségek támogatását a sportban és az üzleti életben egyaránt fontosnak tartjuk. A díjazott fiatalok alázattal és kemény munkával kiemelkedő eredményeket értek el, amivel jó példát mutatnak generációjuk számára. Bízunk benne, hogy segítségünkkel a jövőben még nagyobb sikerekben lesz részük” – mondta Rencz Botond, az EY Magyarország vezérigazgatója.

„Nagyon komoly segítségnek tartom, hogy a támogatás a teljes képzési időre szól, és nem kell félévente újrapályázni, ami sok bizonytalanságot szül más ösztöndíjaknál. Bízom benne, hogy a jövőbeli eredményeim is igazolni fogják a bizalmat, amit a BOM Alapítványtól kaptam” - mondta Bicsák Bence, triatlon U23 Európa-bajnok, a Pécsi Tudományegyetem pénzügy és számvitel szakos hallgatója.

A BOM ösztöndíjprogramja 2014-ben indult. Az idei támogatottakkal együtt összesen 80 fiatal tanulmányait támogatta, összesen 70 millió forint értékben.

A pályázatra olyan fiatalok jelentkezhettek, akik sportolói karrierjük mellett felsőfokú, vagy szakmát adó tanulmányokat végeznek. A feltételek közt szerepelt, hogy a sportoló figyelemreméltó eredményeket tudjon felmutatni nemzetközi korosztályos versenyeken, és aktív hallgatói jogviszonnyal vagy sikeresen letett felvételi vizsgával rendelkezzen. Az egyes sportágakat képviselő szövetségeknek együttműködési megállapodást kell kötniük a BOM Alapítvánnyal ahhoz, hogy tagjaik pályázhassanak az ösztöndíjra.

Az idei ösztöndíjasok névsora:

 • 1. Borsányi Patrícia (ritmikus gimnasztika - OB 3, OB csapat 1. VK 7.csapat)
 • 2. Barnai Judit (kosárlabda - U20 EB 2., Junior OB 1.)
 • 3. Bedők Gergely (evezés - U23 EB 3., Európai Egyetemi Játékok 2., Ifi EB 5.)
 • 4. Zámbó Balázs (úszás - EYOF 2., Ifi EB. 3., 4., Ifi olimpia 3., Ifi EB 2.)
 • 5. Zámbó-Gólya Fruzsina (vívás - U23 EB 3., Felnőtt csapat VK5., Junior VK 3.)
 • 6. Jansik Szilárd (vízilabda - Junior VB2., Universiade 1., EK 1.)
 • 7. Dávid Krisztina (sportlövészet - paralimpiai 5., IPC VB 2., IPC EB 3. világranglista 2.)
 • 8. Moravcsik Angéla (gerelyhajítás - Junior EB 9., Junior VB 20., EK 1.)
 • 9. Hagymási Réka (kajak - VB1., EB 1., (K-2)U23 VB 2.3.)
 • 10. Kovács Barbara (gyalogló - VB 27., olimpiai 58., EK 12.)
 • 11. Karai Botond (triatlon - Junior Európa Cup 2, 3; Eb 8.)
 • 12. Bicsák Bence (triatlon - U23 EB 1. és VB 3., ITU VK 1.)
 • 13. Boros Alexandra (öttusa - Junior EB váltó 1., egyéni 8., Junior VB cs2.)
 • 14. Polivka Dóra (evezés - U23 EB 3., U23 VB 9.)
 • 15. Szigeti Roland (evezés - EB 5., VB 7., VK 4.)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?