Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Történelmi magyar siker: Európa legjobb nyolc csapata között a férfi fallabda-válogatott

2018.05.04. 19:08

Hatalmas meccsen legyőzte a magyar férfi fallabda-válogatott Olaszországot a lengyelországi Csapat Európabajnokságon. Ezzel eldőlt, hogy a magyar csapat jövőre felkerül Európa legjobb nyolc csapata közé. 

Az Eb szerdán kezdődött, Magyarország Lengyelországgal és Hollandiával került egy csoportba. A magyar csapat remekül teljesített, a csoportot +4-es szettaránnyal sikerült behúznia, majd Izraelt sikerült 2-1-re legyőzni a legjobb négybe jutásért.

A fallabda-párharc menete

Valamennyi válogatottban négy játékos szerepel, mindenki egy ellenfél ellen játszik. Egy párharc addig tart, amíg valamelyik játékos nem nyer három szettet. A szettet pedig az a játékos nyeri, amelyik hamarabb éri el a 11 pontot úgy, hogy legalább két ponttal többet szerzett, mint az ellenfele (tehát nem lehet 11-10-re nyerni, csak 12-10-re). 

Döntetlen esetén, vagyis ha mindkét csapat két párharcot nyert meg, akkor azé a győzelem, amelyik több szettet nyert. Az Izrael elleni meccs például azért ért véget 2-1-nél, mert az utolsó párharcban az izraeli játékos nem tudott már olyan arányban nyerni, hogy az győzelmet érjen döntetlen esetén.

Pénteken Olaszországgal játszott a magyar csapat, ami szintén a torna egyik meglepetéscsapatának számított. A végeredmény 2-2 lett, de hiába szerzett több pontot az olasz csapat (153-145), a magyar csapat így is több szettet nyert (8-9) Ez pedig azt jelenti, hogy Magyarország jövőre felkerül Európa legjobb 8 csapata közé.

Már a legjobb négy is rekordnak számított, a magyarok szombaton mégis a Svájc ellen lépnek pályára a divízió döntőjében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?