Jenő
-3 °C
6 °C

Anyaszült meztelenül fogadta a sajtót a snookervilágbajnok Williams

2018.05.07. 23:08

A 2018-as snooker-világbajnoki döntő szinte csak formaságnak tűnt az utolsó, esti etap kezdetén, hiszen a kétszeres világbajnok Mark Williams 15-10-es vezetésnél csak három frame-re volt az újabb címtől, ellenfele, John Higgins viszont iszonyatos hajrával vissza tudott jönni 15-15-re.

Sőt, ha összesítve nézzük, Higgins még nagyobb feltámadást produkált, hiszen 14-7-ről mentett 15-15-re (10-7-ről kezdték az utolsó napot), a legvégét viszont Williams bírta jobban idegekkel, és végül 18-16-ra ő nyerte a döntőt. Ezzel 2005 óta legszorosabb döntőt játszották, akkor Shaun Murphy verte Matthew Stevenst ugyanilyen eredménnyel.

A most 43 éves Mark Williams 2000-ben és 2003-ban nyert korábban vb-címet, a BBC cikke szerint 1978 óta a legidősebb bajnok, akkor honfitársa, a walesi Ray Reardon 45 évesen lett a világ legjobbja.

A meztelen bajnok

A döntő után – korábbi ígéretét betartva, miszerint ha még egyszer világbajnok lesz – meztelenül állt a sajtó rendelkezésére, igaz, amíg a mikrofonok mögé ért, legalább egy törölközőt maga köré csavart. Williams még májusban fogadta meg, hogy ha harmadszor, a legutóbbi vb-címe után 15 évvel újra világbajnok lesz, akkor meztelenül megy majd a sajtótájékoztatóra. Így is tett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?