Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Félmilliárd dolláros kártérítést kapnak az amerikai tornászokat zaklató orvos áldozatai

2018.05.18. 08:30

Megállapodott a Michigan State egyetem azzal a 332 nővel és lánnyal a kártérítésről, akik a tavaly év végén, illetve idén év elején több rendben több száz év börtönbüntetésre ítélt korábbi amerikai tornászcsapat orvosát, Larry Nassart perelték kártérítésért szexuális zaklatás miatt.

Nassar évtizedeken át zaklatta a Michigan State tornászcsapatának és az amerikai válogatottnak a tagjait, köztük olimpikonokat és olimpiai bajnokokat, illetve kiskorúakat.

A Detroit Free Press úgy tudja, hogy az egyetem összesen 500 millió dolláros kártérítésről állapodott meg, ebből 425 milliót a most perlő áldozatoknak fizet ki, 75 milliót pedig az esetleg később jelentkező áldozatoknak különítenek el. Az ügyben egyébként az egyetem már 11 millió dolláros ügyvédi és jogi költségeket halmozott fel.