Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

15 milliárdból épül uszoda és sportcsarnok Nagykanizsán

2018.05.25. 15:16

Többfunkciós sport- és rendezvénycsarnok, valamint egy versenyuszoda épülhet összesen 15 milliárd forintból Nagykanizsán a Modern városok program részeként, írja az MTI.  A sport- és rendezvénycsarnok költsége 8,8 milliárd, a versenyuszodáé 6,2 milliárd forint.

A sportközpont 11 ezer négyzetméteres lesz, az állandó lelátókon 1800-an, a mobil lelátókon további 1200-an foglalhatnak helyet. Az épület mellett 32 ezer négyzetméternyi zöldfelületet alakítanak ki, ami további fejlesztési lehetőségeket kínál.

Az új uszoda alapterülete is 11 ezer négyzetméter, 700 néző befogadására lesz alkalmas. Egy 50 méter hosszú versenymedencét, valamint egy 25 méteres, állítható vízmélységű tanmedencét alakítanak ki. Az épület környezetében 12 ezer négyzetméternyi zöldfelület lesz.

A műszaki megoldások tervezésénél továbbá fontos volt a fenntartható működés, ezért geotermikus energia, napelemek és új termálkút felhasználásával fogják ellátni a létesítményeket. Arról ugyanakkor egyelőre nem tudni, mikorra várható, hogy a két nagykanizsai létesítmény elkészül.