Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Roman Abramovics izraeli állampolgár lehet

2018.05.28. 21:17
A Chelsea londoni focicsapat dollármilliárdos tulajdonosa, a zsidó származású, orosz Roman Abramovics izraeli állampolgár lehet. Sőt, 11,5 milliárd dolláros vagyonával rögtön ő lesz az ország legvagyonosabb polgára.

A BBC értesülései szerint a zsidó származású és Izraelben lakhellyel is rendelkező Roman Abramovics orosz üzletember megfelelt a zsidó állam szigorú kritériumainak, és jogosult lehet az izraeli állampolgárságra.

A cikk szerint, ha az üzletember valóban megkapja az izraeli állampolgárságot, akkor 11,5 milliárd dollárra taksált vagyonával az 51 éves milliárdos lehet Izrael leggazdagabb embere.

Abramovics közel van az orosz nagypolitikához, kiváló viszony fűzi Vlagyimir Putyin elnökhöz, visszatérő vád vele kapcsolatban, hogy Kreml-beli kapcsolatait használta ki üzleti érdekeltségeinek megszerzésére. Csukcsföld politikai vezetésében konkrét politikai szerepeket is vállalt, volt kormányzó, majd parlamenti elnök.

Mostani személyes döntése vélhetően nem független attól, hogy a Szkripal-ügy miatt feszültté vált a brit-orosz viszony.

A londoni Chelseat is birtokló Abramovics eddig is gyakori látogató volt Izraelben, sőt tulajdonosa is volt egy szállodának Tel-Avivban