Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Komjádi 10 hónappal a 4 milliárdos felújítás után

IMG 4492
2018.06.01. 09:35 Módosítva: 2018-06-01 10:38:06

1976. március 26-án avatták fel Budapesten a Komjádi versenyuszodát. Azóta többször is felújították, 2009-ben a végfalon, a homlokzaton és a lelátón dolgoztak, 2011-ben a nagymedence kapott új vízforgatót.

2015-ben következtek az energetikai felújítások. Az uszoda új légtechnikai berendezéseket, lámpatesteket kapott, a gépterekben, közlekedőkben új világítási hálózatot építettek ki, valamint átalakították a meglévő kazánblokkokat is.

 A 2017-es vizes vébé előtt aztán 4 milliárd forintot költöttek a Császár-Komjádi uszoda felújítására.

Ebből többek közt az uszoda belső területének nagy volumenű korszerűsítése, a fedett 50 m-es medence előírt felújítása, a véghomlokzatok újraépítése, a lapostetők felújítása, illetve gépészeti, valamint erős és gyengeáramú felújítások valósultak meg.

A projekt menet közben sokat drágult. Az Épkar és a Fertődi Építő konzorciuma 3,28 milliárd forint helyett végül 3,82 milliárdot számlázhatott, ehhez még jött a tanácsadói és műszaki ellenőri megbízás, illetve a vizes vébéhez szükséges gyengeáramú rendszerek beszerzése. Így kerekedett fel az összeg durván 4 milliárdra.