Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mayweather egy meccsel többet keresett, mint Messi és Ronaldo együtt egy év alatt

2018.06.05. 21:30 Módosítva: 2018-06-06 00:25:11

A profi ökölvívó Floyd Mayweather Jr. volt a világ legjobban kereső sportolója a Forbes magazin szerint, adta hírül az MTI. Az amerikai lap kedden közzétett összesítéséből kiderül, hogy a 41 éves amerikai a 2017 és 2018 júniusa között vizsgált időszakban 285 millió dollárt (77,8 milliárd forintot) keresett.

Ezt egyetlen este alatt hozta össze, amikor tavaly augusztusban megmérkőzött a ketrecharcos Conor McGregorral.

A visszavonulásból csak erre az egy meccsre visszatérő bokszlegenda kiütéssel nyerte a kétes sportértékű összecsapást, aminek anyagi voloumenéről sokat elmondt, hogy a vereséget szenvedő McGregor 99 millió dollárt (27 milliárd forintot) kapott a fellépésért, amivel a lista negyedik helyén végzett.

A "The Money" (Pénz) becenevű Mayweather a rekordbevételt hozó meccsel csatlakozott Michael Jordanhez és Tiger Woodshoz, előtte csak ennek a két sportolónak sikerült átlépnie az egymilliárd dolláros kereseti határt.

A lista második és harmadik helyén két labdarúgó végzett: Lionel Messi 111 millió dollárt (30,3 milliárd forintot) keresett, míg az elmúlt két évben a lista első helyén végző Cristiano Ronaldo 108 milliót (29,4 milliárd forintot) vihetett haza a vizsgált időszakban.

Azaz ketten együtt is lényegen kevesebbet kerestek egy év alatt, mint Mayweather egy éjszaka alatt.

Messinek ebből az összegből 84 millió dollár, míg Ronaldónak 61 millió volt a fizetése. A lista ötödik helyén Neymar áll (90 millió dollár), őt a kosárlabdázó LeBron James (85,5 millió dollár) és a teniszező Roger Federer (77,2 millió) követi.

Az első tízbe még a kosárlabdázó Stephen Curry (76,9 millió dollár), valamint két amerikaifutballista, Matt Ryan (67,3 millió dollár) és Matthew Stafford (59,5 millió dollár) fért be.

A húsz nevet tartalmazó listán 2010 óta először nem szerepel női sportoló, a teniszező Serena Williams gyermeke születése miatt ugyanis tavaly január és idén május között mindössze két versenyen játszott.