Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Örökre eltiltottak két magyar sportvezetőt

2018.06.07. 17:42

A Nemzetközi Korcsolya Szövetség (ISU) életre szóló eltiltást szabott ki két magyar sportvezetőre, Sallak Györgyre és Darázs Istvánra, írja az MTI. Az etikai kódex megsértése miatt marasztalták el a két sportvezetőt, miután a Deloitte könyvvizsgáló cég hűtlen kezelést állapított meg ISU- és nemzetközi edzőtáborok szervezésével kapcsolatban.

Az ISU minden saját szervezésű rendezvényétől eltiltotta a két magyart, akiket az eljárási költség is terhel, valamint a szervezet az elsikkasztott 50 ezer svájci frankot (13,6 millió forintot) is szeretné jogi úton visszaszerzi. A döntés ellen a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) nyújthatnak be fellebbezést a sportvezetők.

Sallak György, a magyar szövetség (MOKSZ) egykori főtitkára, ügyvezető igazgatója és nemzetközi igazgatója 18 éven keresztül az ISU fejlesztési koordinátora volt, 2016 júniusában a nemzetközi szervezet elnöki posztjára is pályázott. Darázs István a magyar szövetségben a gyorskorcsolyázók ágazati sportigazgatója volt. A MOKSZ mindkét sportvezető munkaviszonyát felmondta az ISU-vizsgálat megindítása előtt.

A MOKSZ az indokolt jogi lépéseket az ISU-vizsgálat jogerős lezárása után fogja megtenni.