Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Örökre eltiltottak két magyar sportvezetőt

2018.06.07. 17:42

A Nemzetközi Korcsolya Szövetség (ISU) életre szóló eltiltást szabott ki két magyar sportvezetőre, Sallak Györgyre és Darázs Istvánra, írja az MTI. Az etikai kódex megsértése miatt marasztalták el a két sportvezetőt, miután a Deloitte könyvvizsgáló cég hűtlen kezelést állapított meg ISU- és nemzetközi edzőtáborok szervezésével kapcsolatban.

Az ISU minden saját szervezésű rendezvényétől eltiltotta a két magyart, akiket az eljárási költség is terhel, valamint a szervezet az elsikkasztott 50 ezer svájci frankot (13,6 millió forintot) is szeretné jogi úton visszaszerzi. A döntés ellen a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) nyújthatnak be fellebbezést a sportvezetők.

Sallak György, a magyar szövetség (MOKSZ) egykori főtitkára, ügyvezető igazgatója és nemzetközi igazgatója 18 éven keresztül az ISU fejlesztési koordinátora volt, 2016 júniusában a nemzetközi szervezet elnöki posztjára is pályázott. Darázs István a magyar szövetségben a gyorskorcsolyázók ágazati sportigazgatója volt. A MOKSZ mindkét sportvezető munkaviszonyát felmondta az ISU-vizsgálat megindítása előtt.

A MOKSZ az indokolt jogi lépéseket az ISU-vizsgálat jogerős lezárása után fogja megtenni.