Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A kiabáló tini két olimpiai bajnok legyőzésével nyert pingpongtornát

2018.06.11. 18:15

A japán Harimoto Tomokazu 14 évesen két kínai olimpiai bajnokot legyőzve nyerte meg az asztalitenisz Japan Opent.

Az elég agresszíven játszó és megszerzett pontjait karatés módra, kiáltással ünneplő pingpongos már a tavalyi vb-n is feltűnést keltett, akkor olimpiai harmadik honfitársát, Mizutani Junt ejtette ki. A Japan Openen azonban még nagyobb skalpokat szerzett meg. A negyeddöntőben minden idők egyik legnagyobb játékosát, a címvédő olimpiai bajnok és világbajnok Ma Longot győzte le.

Harimoto 3-0-ra elhúzott, Ma Long 3-2-re szépített, de az utolsó szettet elég simán, 11-6-ra elveszítette. 4-2-vel ment tovább a japán tinédzser.

A döntőben Harimoto a 2012-es olimpiai bajnokkal, Csang Csi-kével (Zhang Jike) játszott a végsőkig kiélezett meccset.

Az első két szettet a kínai nyerte (9-11, 8-11), a harmadikat Harimoto húzta be 11-9-re, a negyediket meg egész könnyedén hozta (11-4). Az ötödik szett elején Csang Csi-ke dominált, elment 6-3-ra is, de Harimoto újítani tudott, sorozatban csinált öt pontot és 8-6-ra már ő vezetett. 10-9-nél még nála volt az előny, a kínai egy csuszával egyenlített, majd a következő két pontot is megcsinálta. A hatodik játszma Harimotoé lett, csuszával fejezte be (11-7). A döntő szettben is jól rajtolt, 5-1-re elhúzott, de 7-6-nál már Csang Csik-ke volt elöl, akinek 10-9-nél még meccslabdája is volt. A japán hárította, majd átvette a vezetést, a kínai még egyszer visszajött, de 13-11-re elbukta a meccset.

A nőknél is egy japán tini, Ito Mima nyert. A már 17 éves játékos három évvel ezelőtt lett minden idők legfiatalabb női World Tour-győztese. Az ő példája is mutatja a japán modellt, egyre fiatalabb versenyzőket dobnak be a mély vízbe, Azt remélik, így törhetik meg a kínai dominanciát az asztaliteniszben.