Aliz
6 °C
14 °C

Máris menesztették a Sporting múlt héten kinevezett edzőjét

2018.06.26. 09:32 Módosítva: 2018-06-26 10:17:32

Nemhogy nem csitul, hanem egyre szürreálisabb fordulatokat vesz a tizennyolcszoros portugál bajnok Sporting élete az utóbbi időben: először a játékosok kezdték el tömegesen felbontani a szerződésüket egy rém ostoba incidens miatt, aztán kinevezték a botrányhős szerb Szinisa Mihajlovicsot vezetőedzőnek, majd lemondott a klub elnöke, az ideiglenes elnökség pedig első intézkedésével búcsút is intett Mihajlovicsnak.

A történet még május közepén kezdődött, amikor maszkosok támadtak rá a Sporting játékosaira, és több játékost, köztük a gólkirály Bas Dostot is bántalmazták. A rendőrség 21 embert tartóztatott le, és bár hivatalosan nem lehetett tudni, de szinte biztosan a klub saját ultrái támadták meg a játékosokat.

Az is több mint valószínű, hogy az elnökség is tudhatott a dologról, mert a támadás idején egyetlen klubvezető sem volt a létesítményben, az elnök Bruno de Carvalho pedig éppen az incidens előtt két héttel küldte el a játékosait a fenébe, miután 2-0-ra kikaptak az Atléticótól az Európa Ligában, és azzal is fenyegetőzött, hogy felfüggeszti 19 játékosát.

Ez vezetett aztán oda, hogy a Sportingtól valósággal menekülni kezdtek a játékosok, a kapus Rui Patrício és a csatár Daniel Podence rögtön a támadás után felbontotta a szerződését a klubbal, majd a vezetőedző Jorge Jesus is így tett, később pedig

  • a portugál válogatott William Carvalho, Gelson Martin és Bruno Fernandes,
  • a szintén portugál Rafael Leao és Rúben Ribeiro,
  • és az argentin Rodrigo Battaglia,
  • valamint a holland csatár, Bas Dost is jelezte, hogy nem akarnak a csapatnál játszani.

Bruno de Carvalho próbálta menteni a menthetőt, felajánlotta, hogy ha a szerződést felbontató játékosok írásban jelzik, hogy az elnök és a teljes elnökség távozása esetén visszatérnek, akkor azonnal lemond, de ebből végül nem lett semmi.

Ezt követően jött az az érthetetlen döntés, hogy De Carvalho kinevezte a játékosként és edzőként is botrányairól híres szerb Szinisa Mihajlovicsot vezetőedzőnek, méghozzá három évre. Az őrület ugyanakkor itt nem ért véget, De Carvalhot ugyanis először a múlt héten felfüggesztették, de nem volt hajlandó lemondani, vasárnap viszont elsöprő, 71 százalékos többséggel lemondatták a szurkolók – napokkal az előszezon kezdete előtt.

A következő elnököt szeptember 8-án választják majd meg, addig viszont egy ideiglenes elnökség viszi a klubot, akiknek az egyik első döntése az volt, hogy

kirúgták Mihajlovicsot.

A dolog egyelőre még nem hivatalos, de 15 napon belül vannak még, azaz elméletileg semmi akadálya annak, hogy visszakozzanak, de persze felmerül a kérdés, hogy ki fog ezek után a Sportinghoz menni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?