Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Oroszország megrendezné a 2036-os olimpiát, de nem Moszkvában

2018.07.16. 18:31

A 2036-os nyári olimpia megrendezése iránt érdeklődik az Orosz Olimpiai Bizottság (OKR) elnöke, Sztanyiszlav Pozdnyakov. A sportvezető szerint a vasárnap véget ért világbajnokság alapján több más jelentős sporteseményt is megrendezhetnének, így akár a 2036-os nyári olimpiát is.

Nem véletlenül terveznek ennyire előre: 2020-ban Tokió, 2024-ben Párizs, 2028-ban pedig Los Angeles lesz a rendező, az orosz sportvezető szerint pedig 2032-ben nem Európa kapja majd a rendezés jogát, ezért tűzték ki célul a 2036-os olimpiát.

Pozdnyakov szerint viszont nem Moszkvába vinnék a játékokat, hanem Szentpétervárra, vagy Kazanyba, miután az elmúlt években mindkét város komoly tapasztalatokat szerzett nemzetközi versenyek rendezésében, írja az MTI.

Oroszország eddig kétszer rendezett olimpiát: 1980-ban Moszkvában nyári, 2014-ben Szocsiban téli olimpiára került sor, utóbbit beárnyékolta az államilag irányított orosz doppingprogram miatt kirobbant botrány.