Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A vb után nyári olimpiát is rendeznének az oroszok

2018.07.21. 09:00

Oroszország nem akar leállni: a Forma-1-es Orosz Nagydíj, a téli olimpia és a futball-világbajnokság után további jelentős nemzetközi sporteseményeket szeretne rendezni. Ennek megfelelően Vlagyimir Putyin elnök pénteken megerősítette Oroszország olimpiarendezési szándékát, de szívesen vendégül látna női futball-vb-t is.

Az orosz elnök teljes mértékig támogatja a nyári olimpiai pályázatot, bár az oroszok hivatalosan még nem jelezték szándékukat a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB). Egyelőre azonban nincs is miért annyira kapkodni: a 2020-as nyári olimpiának Tokió, a 2024-esnek Párizs, a 2028-asnak pedig Los Angeles ad otthont. Az Orosz Olimpiai Bizottság (OKR) szerint a 2036-os nyári olimpia megrendezése lehet reális elképzelés, írja az MTI.

Oroszország eddig kétszer rendezett olimpiát: 1980-ban Moszkvában nyári, 2014-ben Szocsiban téli olimpia volt, bár utóbbit beárnyékolta az államilag irányított orosz doppingprogram miatt kirobbant botrány.