Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hivatalosan is bemutatták a tokiói olimpia kabaláit

2018.07.22. 17:15

Azt már február óta lehetett tudni, hogy két kockás szuperhős lesz a 2020-as tokiói olimpia és paralimpia két kabalája, vasárnap azonban végre hivatalosan is bemutatták a duót, akiknek most már neve is van, egyikük a Miraitova, másikuk a Szomeiti névre hallgat.

A Miraitova név egy szóösszetétel, a japán mirai és tova szavakból, előbbi azt jelenti, hogy jövő, utóbbi pedig hogy örökkévalóság. Az elnevezés nem is túl meglepő, hiszen az már korábban kiderült, hogy az olimpia kék-fehér kockás kabalája egyszerre képviseli a tradíciókat, és a modern technológiát.

Szomeiti, a paralimpia rózsaszín kabalája nemcsak külsőre hasonlít a cseresznyevirág-szirmokra, a nevét is azokról kapta, egészen pontosan a jedói cseresznyéről (szomei josinó).

A figurákat Tanigucsi Rio illusztrátor tervezte, elképzelésével a szavazatok több mint felét zsebelte be. A voksoláson ötmilliónál is több tanuló vett részt, akik 2042 pályaműből választották ki végül ezt a párost.