Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szürreálisan hajították ki a magyar csapatot a lacrosse-vb döntőjéről

2018.07.23. 14:37 Módosítva: 2018-07-23 14:53:41

Szombaton tartották a 2018-as lacrosse-világbajnokság döntőjét Izraelben, ahol az amerikai válogatott szó szerint az utolsó pillanatban szerzett vezetést, ezzel 9-8–ra verte Kanadát, és világbajnok lett. Nem ez volt ugyanakkor az egyetlen érdekes pillanat a meccsen, az első negyedben ugyanis érthetetlen módon kivezették a már csak nézőként résztvevő magyar válogatottat a stadionból.

Az esetről Twitteren számolt be egy James Robertson nevű felhasználó, aki azt írta, azért hajították ki a magyarokat, mert az eseményt közvetítő amerikai ESPN ki akarta ültetni őket a napra, hogy úgy nézzen ki, mintha többen lennének a stadionban, de ők nem voltak hajlandóak átülni oda.

Ez önmagában is elég szürreális, a Magyar Lacrosse Szövetség azonban a poszt alatt pontosított, és ez már tényleg hihetetlen, a szövetség állítása szerint ugyanis

valójában a magyar csapat egyike volt azoknak, akik beleegyeztek abba, hogy lejjebb ülnek, menet közben mégis kivezették őket a biztonságiak.

Az izraeli szövetség azóta kiadott egy hivatalos bocsánatkérést, amiben azt írták, nem sikerült megfelelően lekommunikálniuk a dolgot saját biztonsági személyzetükkel, ezért történt a dolog. A hozzászólások alapján ugyanakkor már magáért az ötletért sem az ESPN, hanem 

  • vagy a Nemzetközi Lacrosse Szövetség,
  • vagy az Izraeli Lacrosse szövetség,
  • vagy a közvetítései jogokat birtokló izraeli adó lehetett a felelős.