Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új tárgyalást akar az amerikai tornászokat zaklató orvos

2018.07.25. 18:13

Újratárgyalást szorgalmaznak a tavaly év végén, illetve idén év elején több rendben több száz év börtönbüntetésre ítélt Larry Nassar, az amerikai tornászcsapat korábbi csapatorvosának ügyvédei, álláspontjuk szerint ugyanis nem volt elfogulatlan az ügyben – írja az NBC.

Nassar az ügyben beleegyezett a minimum 25 éves büntetésbe, de az ügyvédei szerint az őt elítélő Rosemarie Aquilina már akkor eldöntötte, hogy a lehető legnagyobb kiszabható büntetéssel sújtja a férfit, mielőtt a tárgyalás egyáltalán elkezdődött volna. 

Ezt a nyilatkozataival támasztották alá, a nő többek közt azt mondta, hogy

ha az alkotmány nem tiltaná ezt, akkor hagyná, hogy azt tegyék a férfivel, amit ő tett a lányokkal.

Az orvos évtizedeken át zaklatta a Michigan State tornászcsapatának és az amerikai válogatottnak a tagjait, köztük olimpikonokat és olimpiai bajnokokat, illetve kiskorúakat is, áldozatainak májusban összesen félmilliárd dolláros kártérítést ítéltek meg.

A botrányról korábban már bővebben is foglalkoztunk, ezt a cikket itt olvashatják el.