Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Világbajnoki bronzérmes a magyar kardcsapat

2018.07.25. 13:17

Bronzérmet nyert a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású kardcsapat a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban.

Hosszú záridõvel készített felvétel Szatmári András (j) és az olasz Luca Curatoli asszójáról a vívó világbajnokság férfi kard csapatversenyének elõdöntõjében
Hosszú záridõvel készített felvétel Szatmári András (j) és az olasz Luca Curatoli asszójáról a vívó világbajnokság férfi kard csapatversenyének elõdöntõjében

A magyarok kedden a 16 között 45-34-re verték a japánokat, majd a verseny szerdai folytatását is jól kezdték, 45-43-ra nyertek a németek ellen. Az elődöntőben viszont 45-42-re kikaptak az olaszoktól, akiket bő egy hónapja legyőztek az újvidéki Európa-bajnokság döntőjében.

A harmadik helyet a magyar csapat magabiztos vívással harcolta ki: 45-36-ra verte Grúziát, írja az MTI.

Az első hat asszóban fokozatosan növelte előnyét a Szilágyi, Szatmári, Gémesi hármas, így az utolsó kör előtt 30-16 volt az állás. Ezután Gémesi egy tussal kikapott, Szatmári döntetlent hozott össze, végül Szilágyi és Sandro Bazadze 40-27-ről kezdte meg a párharcát. Könnyűnek tűnt a befejezés, de nem az lett: a kétszeres olimpiai bajnok magyar kardozó sokáig nem találta a ritmust, Bazadze megérezte a lehetőséget és már 8-2-re is vezetett. Végül azonban Szilágyi eljutott 45-ig, és még maradt kilenc találat az előnyből. Decsi Tamás a bronzmérkőzésen nem vívott.

A kardválogatott a magyar küldöttség első érmét szerezte Vuhsziban.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Világbajnoki bronzérmes a magyar kardcsapat

Szilágyi Áronék a grúzokat verték az éremért.

187 · Jul 25, 2018 01:17pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A férfi párbajtőrözők egy sima és egy nagyon szoros győzelemmel jutottak a legjobb nyolc közé. A Berta Dániel, Rédli András, Bányai Zsombor trió a finneket 45-23-ra, a japánokat viszont csak 26-25-re verte. A négy közé Dél-Koreával vívnak majd Rédliék.

A női tőrválogatott a 11. helyen végzett. A Kreiss Fanni, Mohamed Aida, Kondricz Kata, Lupkovics Dóra összeállítású válogatott a thaiföldiek elleni könnyed sikerrel kezdett, a nyolcaddöntőben viszont kikapott a kanadaiaktól, így az alsó ágon folytatta szereplését. Ott előbb legyőzte a spanyolokat, majd vereséget szenvedett a lengyelektől, végül simán verte a hongkongiakat.