Szilárda
-4 °C
3 °C

Világbajnoki bronzérmes a magyar kardcsapat

2018.07.25. 13:17

Bronzérmet nyert a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású kardcsapat a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban.

Hosszú záridõvel készített felvétel Szatmári András (j) és az olasz Luca Curatoli asszójáról a vívó világbajnokság férfi kard csapatversenyének elõdöntõjében
Hosszú záridõvel készített felvétel Szatmári András (j) és az olasz Luca Curatoli asszójáról a vívó világbajnokság férfi kard csapatversenyének elõdöntõjében

A magyarok kedden a 16 között 45-34-re verték a japánokat, majd a verseny szerdai folytatását is jól kezdték, 45-43-ra nyertek a németek ellen. Az elődöntőben viszont 45-42-re kikaptak az olaszoktól, akiket bő egy hónapja legyőztek az újvidéki Európa-bajnokság döntőjében.

A harmadik helyet a magyar csapat magabiztos vívással harcolta ki: 45-36-ra verte Grúziát, írja az MTI.

Az első hat asszóban fokozatosan növelte előnyét a Szilágyi, Szatmári, Gémesi hármas, így az utolsó kör előtt 30-16 volt az állás. Ezután Gémesi egy tussal kikapott, Szatmári döntetlent hozott össze, végül Szilágyi és Sandro Bazadze 40-27-ről kezdte meg a párharcát. Könnyűnek tűnt a befejezés, de nem az lett: a kétszeres olimpiai bajnok magyar kardozó sokáig nem találta a ritmust, Bazadze megérezte a lehetőséget és már 8-2-re is vezetett. Végül azonban Szilágyi eljutott 45-ig, és még maradt kilenc találat az előnyből. Decsi Tamás a bronzmérkőzésen nem vívott.

A kardválogatott a magyar küldöttség első érmét szerezte Vuhsziban.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Világbajnoki bronzérmes a magyar kardcsapat

Szilágyi Áronék a grúzokat verték az éremért.

187 · Jul 25, 2018 01:17pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A férfi párbajtőrözők egy sima és egy nagyon szoros győzelemmel jutottak a legjobb nyolc közé. A Berta Dániel, Rédli András, Bányai Zsombor trió a finneket 45-23-ra, a japánokat viszont csak 26-25-re verte. A négy közé Dél-Koreával vívnak majd Rédliék.

A női tőrválogatott a 11. helyen végzett. A Kreiss Fanni, Mohamed Aida, Kondricz Kata, Lupkovics Dóra összeállítású válogatott a thaiföldiek elleni könnyed sikerrel kezdett, a nyolcaddöntőben viszont kikapott a kanadaiaktól, így az alsó ágon folytatta szereplését. Ott előbb legyőzte a spanyolokat, majd vereséget szenvedett a lengyelektől, végül simán verte a hongkongiakat.