Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megvan a tokiói olimpia első magyar olimpikonja

2018.08.08. 19:55

Első magyar sportolóként Berecz Zsombor jutott ki a 2020-as, tokiói olimpiára. A magyar vitorlázó az aarhusi, összevont vitorlázó-világbajnokság finndingi szakágában a második helyen végzett az arany csoport utolsó futama után.

A magyar sportoló nyolc futam után is a 7. helyen várta az utolsó versenynapot, amikor gyenge szélben kellett kivívni az olimpiát érő helyet, áll a hajozas.hu honlapján.

A magyar versenyző szerdán mindkét futamban kiválóan szerepelt, kétszer is hetedik lett, így összesítésben a hetedikről a második helyre lépett előre.

A vb-n nyolc kvótát osztanak ki ebben a hajóosztályban, és mivel az éremfutamba bekerült tíz vitorlázó nyolc országból került ki - két-két holland és új-zélandi versenyző van a legjobbak között -, így eldőlt, hogy megvan Magyarország első biztos helye a 2020-as nyári játékokra, írta az MTI.

A 32 éves, 2016-ban Eb-ezüstérmes Berecz eddig három olimpián vett részt: 2008-ban Pekingben a 29., 2012-ben Londonban a 21. lett laserben, míg 2016-ban Rióban a 12. helyen végzett finndingiben.