Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csak a nyújtó zsenije került a magyar tornász elé

2018.08.10. 09:22

Dévai Boglárka aranyérme után újabb magyar tornászsiker jöhet a glasgow-i Európa-bajnokságon. Vecsernyés Dávid nyújtón másodikként jutottt be a döntőbe. 

A férfi tornacsapat csütörtökön versenyzett a selejtezőben, szinte mindent kihozott magából a Babos Ádám, Boncsér Krisztián, Kiss Balázs, Ryan Sheppard, Vecsernyés Dávid összeállítású válogatott, így a 11. helyet szerezte meg.

A magyar csapat az első között mutatta be a gyakorlatait, így sokáig kellett várni, hogy kiderüljön, elég lehet-e valakinek a pontja a szerenkénti döntőhöz. Vecsernyés azonban olyan erős, 14,200 pontos gyakorlatot mutatott be, hogy a később kezdő tornászok közül is csak egy tudta leelőzni, a holland Epke Zonderland, aki a tavalyi vb-n a világ legnehezebb elemét is megcsinálta véletlenül.

A nyújtó döntője vasárnap 18:55-kor kezdődik, Vecsernyésnek van esélye, mert Zonderlandról úgy tartják, hogy hiába a szer zsenije, sok kockázatot is vállal.