Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Balázs Krisztián ezüstérmes nyújtón

2018.08.12. 15:10

Két magyar junior tornász volt érdekelt a glasgow-i Európa-bajnokság szerenkénti döntőiben: Balázs Krisztián szenzációs teljesítménnyel a Eb-ezüstérmet szerzett nyújtón, Mészáros Krisztofer pedig a 7. lett lólengésben.

Lólengésben a brit Jamie Lewis 5,7-es nehézségű gyakorlattal lett első a selejtezőben, nyújtón az első hat tornász fél ponton belül volt. Az angol rögtön be is kezdett egy 13,733-as gyakorlattal a döntőben, de az olasz Edoardo De Rosa végül még nála is jobb volt: a finálé legjobban kivitelezett, egyetlen 14 pont feletti gyakorlatával (14.066) megszerezte az aranyérmet. Mészáros Krisztofer 12,933-as gyakorlatot teljesített, ami fél ponttal gyengébb volt a kvalifikációs teljesítményéhez képest és csak a 7. helyre volt elég.

Balázs Krisztián a nyújtón másodikként mutathatta be gyakorlatát, aki egy kitűnő kivitelezésű (8,900), 4,400-es nehézségű gyakorlatával az élre állt, 13,300-as pontszámát kellett túlszárnyalni. Ez mindössze egyetlen versenyzőnek, az utolsóként próbálkozó, összetett Európa-bajnok Nicolo Mozzatónak sikerült a maga 13,633-as pontszámával, így Balázs Krisztián ezüstérmesként végzett. 

A gyakorlat után, a várakozás alatt jobban izgultam, mint a gyakorlat előtt. Úgy érzem, kihoztam magamból és a gyakorlatból a maximumot, és szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített abban, hogy eljussak idáig. Nagyon jól hangzik az, hogy Európa-bajnoki ezüstérmes vagyok… Óriási élmény volt ekkora csarnokban, ilyen hangulatban, ennyi szurkoló előtt tornázni!

– áll Balázs értékelése a tornaszövetség hírlevelében.

Balázs Krisztián a nyújtógyakorlat után a glasgow-i Eb-n
Balázs Krisztián a nyújtógyakorlat után a glasgow-i Eb-n
Fotó: Magyar Torna Szövetség

A felnőtt szerenkénti döntőkben is van magyar érdekeltség, Vecsernyés Dávid a nyújtó fináléjában fog részt venni.