Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Top 10-be került egy magyar triatlonista a világbajnoki futamon

2018.08.27. 12:55

A montreali triatlon-világbajnoki futamon jól szerepeltek a magyar versenyzők. Bicsák Bence a kilencedik helyet szerezte meg, Faldum Gábor a 15., Tóth Tamás pedig 27. lett az erős mezőnyben.

A triatlonban két nagy sorozat fut párhuzamosan, a világkupák mellett van a nyolcállomásos világbajnoki sorozat (WTS), amelynek a végén még egy Grand Finalnak nevezett verseny is jön. Mindkét sorozat fontos, mert a versenyeken gyűjtött pontok alapján jöhet össze az olimpiai kvalifikáció is.

A két sorozat mezőnye váltakozó erősségű, mindenki másképp építi fel a versenynaptárát, de a WTS-ben nagyobb esély van a legjobbak feltűnésére, hiszen a Grand Finalhoz legalább öt befejezett verseny kell. Montrealban is ott volt jó néhány nagyágyú, például az előző két év világbajnoka, a spanyol Mario Mola, aki nagyszerű futással meg is nyerte a futamot.

Bicsák az asztanai világkupán
Bicsák az asztanai világkupán
Fotó: ITU

Bicsák, Faldum és Tóth is a második csoportban kezdte meg a futást a kerékpározás után. Bicsák és Faldum jól is ment a harmadik számban, több ellenfelet befogtak az első csoportból, Bicsák a kilencedik legjobb futóidővel végül kilencedik is lett. Faldum 15.-ként jött be, a gyengébb futóteljesítményű Tóth a 27. lett.

Bicsáknak nagy szezonja van, két világkupa-4. helyet szerzett (Lausanne, Asztana) és már kétszer volt top 10-ben a WTS-ben is, május elején még Jokohamában volt ötödik. A két évet átfogó olimpiai kvalifikációs rangsorban is jól áll, a hatodik legjobb, de itt még sok változás lehet 2020 májusáig.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?