Jolán
2 °C
4 °C

Van rá 30 milliárd, de semmi sem mozdul a pesti Maccabi Játékok ügyében

2018.09.05. 15:55

Jövő nyáron Magyarországon rendezik a Maccabi Európa Játékokat – az európai zsidó közösség nemzetközi sporteseményét –, amire a kormány 30 milliárd forintot különített el a költségvetésben. Csakhogy másodjára is eredménytelen lett az esemény központi helyszíneként szolgáló Kerepesi úti Sportpark felépítésére kiírt közbeszerzési pályázat, írja a 168 óra. Vagyis

még csak elméletben sem kezdtek hozzá az új uszoda, sportcsarnok, kültéri sportpályák, műfüves pályák, irodák, gyakorlótermek, parkolók és gyalogoshidak kivitelezéséhez. 

A terület (MTK Budapest futballstadionja és az Aréna Pláza által határolt városrész) megtisztítására és a bontási munkálatokra még volt jelentkező. A Maccabi L-T 2017 Konzorcium 2,1 milliárd forintért végezhette el a feladatot.

Az építkezésre kiírt pályázat viszont idén májusban egyszer már eredménytelen lett. Akkor a 2019-es budapesti Maccabi Európa Játékok Szervező Bizottságának egyik résztvevője, Heisler András azt mondta: még reménykednek benne, hogy a tervezett helyszínen megépülnek a versenypályák és a kiszolgáló épületek, de már alternatív helyszínekben is gondolkodnak a szervezők.

Azóta nem történt érdemi előrelépés az ügyben, a 168 óra pedig hiába kereste meg Heisler Andrást, az MTK-t vagy a Nemzeti Sportközpontokat, senkitől nem érkezett válasz. Még Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter is csak kitérő választ adott az ezzel kapcsolatos kérdésekre a Kormányinfón.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?