Aliz
6 °C
14 °C

Íjászatban jött az első magyar arany a Nomád Világjátékokon

2018.09.06. 15:26

A szkanderben szerzett ezüst, majd a három bothúzó-bronz után megszületett az első magyar arany a III. Nomád Világjátékokon, ezt az íjász Nahóczki Péter szerezte, mellette ráadásul ezüstérmes lett a Kurultáj csapatát erősítő Koczka László is. A Nemzeti Versenysport Szövetség Sportolói Csapatot erősítő Nahóczki az első magyar aranyérmes a nyolcvan ország sportolóit felvonultató multisport eseményen, áll az NVESZ hírlevelében.

Az egyetlen magyar szumós is küzdőtérre lépett: Nemes Dávid első meccse elmaradt, mert pakisztáni ellenfele nem állt ki ellene, majd a második körben jól kezdett egy bolgár szumóssal, közel is volt a győzelemhez, de egy kicsúszott a lába a körből és végül kikapott.

ijasz
Fotó: NVESZ

A kirgizisztáni játékokon korábban a szkanderos Kőváriné Ivánfi Brigitta állhatott még dobogóra, miután a 75 kilósok között második lett bal kézzel, valamint a bothúzók is remekeltek: Varga Fanni Rebeka, Deli Tamás és Benácsi Szandra is bronzérmes lett.

Erős hét ez a magyar íjászat szempontjából, Mónus József nemrég világcsúcsot döntött Amerikában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?