Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Négy aranyat nyertünk a Nomád Világjátékokon

2018.09.08. 10:18

Négy arany-, négy ezüst- és négy bronzérmet szereztek a magyarok a Kirgizisztánban megrendezett Nomád Világjátékokon.

Az aranyérmek íjászok nyakába kerültek: Nahóczki Péter kirgiz számban nyert, Koczka László koreai versenyszámban győzött, Mónusné Ruszin Annamária távlövészetben, míg Vermes Balázs lovasíjászatban diadalmaskodott.

Kőváriné Ivánfi Brigitta a női szkanderosok 75 kilogrammos mezőnyében ezüstérmes lett, akárcsak Csáki Roland az íjászoknál koreai számban.

Koczka László az aranyérme mellé két ezüstöt is begyűjtött, miután a kirgiz és a török puta versenyszámok döntőjében is második lett.

Távlövészetben harmadikként zárt Mónus József, a további bronzérmeket pedig a bothúzók szállították, ott Varga Fanni Rebeka (65 kg), Deli Tamás (105 kg) és Benácsi Szandra (85 kg) állt dobogóra.

A III. Nomád Világjátékokon öt földrész 80 országa 2000 sportolóval vett részt. A megnyitón Orbán Viktor miniszterelnök is ott volt.

Hazánkat az eredményes íjászat, szkander és bothúzás mellett képviselték versenyzőink szumóban, szambóban és közép-ázsiai birkózó számokban, köztük lovas-birkózásban is, ez alkalommal dobogós helyezések nélkül. Az etnokulturális versenyszámokban és lovasbemutatókon hagyományőrzőink méltóan szerepeltek.

Bóné Zoltán, a Nemzeti Versenysport Szövetség delegációjának vezetője így értékelt.

„Első alkalommal érkeztünk hivatalos sportolói csapattal a Nomád Világjátékokra és járultunk hozzá hazánk méltó képviseletéhez. Mai nappal a versenyek lezárultak, és erre a bő hétre visszatekintve, a körülményeket is figyelembe kijelenthetem, elégedett vagyok sportolóink szereplésével. A Nomád Világjátékok globális multisport eseménnyé nőtt és tovább fejlődik. 2020-ban Törökország rendezheti a IV. játékokat.”