Sára, Márió
-4 °C
5 °C

A golfosnő gyilkosa megmondta, ölni fog

2018.09.19. 15:55

Bő egy nappal a feltörekvő spanyol golfozó, Celia Barquin szörnyű halála után folyamatosan derülnek ki a részletek a tragikus esetről.

A 22 éves spanyol tehetséget egy Iowa állambeli golfpályán hétfőn fényes nappal, edzés közben támadta, majd ölte meg az azóta már elfogott gyanúsított, Collin Daniel Richards.

Barquin holttestét egy vizesárokban találták meg közvetlenül a pályánál. Késsel végeztek fele, különös kegyetlenséggel: a testén, a nyakán és a fején is megszúrták - értesült az amerikai CBS.

Rendőrkutya vezette a hatóságiakat a tetteshez, szagminta alapján egy közeli hajléktalantáborban bukkantak rá. Lefoglaltak egy kést és egy véres rövidnadrágot.

Richards kedden megjelent az iowai bíróságon, az arcán sebekkel, vagyis Barquin vélhetően küzdött az életéért.

Egy másik hajléktalan, akit tanúként hallgattak ki, azt vallotta, Richards a napokban azt mondta neki, "úgy érzi, meg kell erőszakolnia és ölnie egy nőt".

A 22 éves Richards többször volt már büntetve erőszakos cselekedetekért, legutóbb június végén engedték ki a börtönből. Azóta élhetett hajléktalanként.

5ba096adf2bab.image
Fotó: Rendőrségi fotó

A iowai állami egyetem hallgatóit, tanárait sokkolta az eset. Barquin itt tanult és golfozott, minden társa és professzora szerette, nehezen dolgozzák fel a történteket.

Barquin az egyik legtehetségesebb európai golfos volt, amatőr bajnoka lett a kontinensnek pár hónapja, majd indult - a már profi - US Openen, és a jövő évi British Openre készült.

Idén őt választották az iowai egyetemen az év női atlétájának, a díjat az egyetemi amerikaifutball-csapat hétvégi meccsén adták volna át neki. A ceremóniát megtartják, de ünnepség helyett megemlékezés lesz.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport