Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

120 meccset kellett várnia Dárdainak ilyen átütő dicséretre

2018.09.23. 17:03

Első fél szezonjában Dárdai Pál behozta a Hertha BSC bentmaradó helyre, utána erőn felül teljesítve a hetedik valamint a hatodik helyet érte el a Bundesligában. Akkor sem volt azonban jó visszhangja csapata játékának, mint most.

A Gladbachot 4-2-re verték meg.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung azt emelte ki, hogy a Gladbach ellen olyan volt a berliniek játéka, mint anno, amikor a Bajnokok Ligájában érdekeltek voltak.

"Olyan szép, mint igen ritkán" - állapították meg.

Hozzátették, Dárdai most ért fel a csúcsra, nem azért, mert negyedik meccsén a harmadik győzelem is megvan, hanem a mutatott játék miatt, ami elégedettséggel tölthette az 52 ezer nézőt, akik a helyszínen buzdították csapatukat. 

A sok gól mellett volt sebesség, improvizáció, tudatos támadások, begyakorolt helyzetek végrehajtása. 61 százalékkal nyerték meg a párharcokat, 16 kapuralövésük volt, ami nem gyakori.

A Gladbach pedig nem egy gyenge csapat, ráadásul Dárdainak kifejezetten rossz volt a mérlege vele szemben, mert még egyszer sem verte meg. 

Szombat délután minden összejött a csapatának. Hátrányba kerültek ugyan - valamennyi fordulóban kaptak eddig büntetőt, most is -, de két bal oldali beadás után tökéletes fejesek jöttek, a második félidőben még szebb támadásokat vezettek.

A Morgenpost szubjektív cikke arról szól, hogy ez lehet az a csapat, amivel minden egyes szurkoló azonosulni tud. "Ez az én Herthám?" - tette fel a címben a kérdést a cikk írója.

Kedden Brémában lépnek fel, pénteken pedig jöhet a Bayern elleni nagy rangadó, és az előjelek kétségkívül kedvezőek. Jelen állás szerint az első játszik a másodikkal.

És az is biztos, hogy a Dortmund eddig játékban csalódást okozott, egy másik BL-szereplő, a Schalke nulla pontos, a Leverkusen is csak szenved.

Dárdai 121. meccsén ült a kispadon. Mérlege:

  • 46 győzelem
  • 31 döntetlen
  • 44 vereség