Judit
2 °C
7 °C

Háromnapnyi hánykolódás után mentették meg a súlyosan sérült vitorlázót

2018.09.24. 10:44

Három nap hánykolódás után mentettek ki egy súlyosan megsérült indiai vitorlázót az Indiai-óceánon.

Abhilash Tomy a július elsején induló Golden Globe földkerülő versenyen vett részt, amikor egy pénteki viharban a hajója és ő is megsérült. A vitorlázó ezután küldött szöveges üzenet a szervezőknek műholdas telefonján. Azt írta, hogy a háta sérült meg, nem tud mozogni, nem tud ételt és folyadékot sem magához venni.

Abhilash Tomy a Golden Globa Race július 1-jei rajtjánál a franciaországi Les Sables D'Olonne kikötőjében
Abhilash Tomy a Golden Globa Race július 1-jei rajtjánál a franciaországi Les Sables D'Olonne kikötőjében

Később újabb üzenet küldött, amiben ez állt: „Idecipeltem jeges teás dobozokat, folyamatosan hányok, a mellkasom ég." Egy idő után azonban már nem tudtak érintkezésbe lépni a hajóssal, mert műholdas telefonja lemerült.

A riasztás után több mentőcsapat is elindult a Nyugat-Ausztrália partjától nagyjából 3200 kilométer távolságban lévő Tomyhoz, az eredeti tervek szerint egy Perth-ből induló ausztrál hadihajó vette volna fel, végül egy francia halászhajó, az Osiris érte el legelőször.  A vitorlázót kimentették a hajójáról, tudatánál van, mondta az indiai haditengerészet szóvivője.

(via BBC)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?