Tiger Woods legyőzte a fájdalmat, öt év után nyert újra

2018.09.24. 08:40

Tiger Woods magánéleti válság, rendőrségi ügy és sok sérülés után újra legjobb golfozók közé került, 2013 után sikerült neki PGA Tour-ba tartozó tornán győznie. Az atlantai Tour Championshipen nyert a 42 éves játékos. Utoljára 1876 nappal ezelőtt volt első PGA Touron.

„Ez hihetetlen, hogy újra ezen a szinten vagyok. Az ismeretlenen verekedtük át magunkat, ez volt a legnehezebb rész. Nem tudtam, hogy képes leszek-e valaha ezt újra megtenni, vagy hogy milyen szintet érhetek el. És most itt vagyunk, 80 győzelemmel" – nyilatkozta Woods.

A 80 PGA-győzelmével az örökranglista második helyén áll, Sam Snead van előtte 82-vel, de olyanokat előz meg, mint Arnold Palmer, Ben Hogan vagy Jack Nicklaus.

A 14 major tornát nyerő Woods évek óta küszködik hátsérülésével, több műtéten is átesett, de nagyon sokáig nem tudta visszahozni régi formáját, alig volt olyan szezonja 2008 óta, amit végig tudott volna játszani.

„Sokszor golf egyenlő volt a fájdalommal, mert amikor játszottam, az nagy fájdalmat okozott nekem. Most már azt láthatják, hogy egyre nagyobb boldogság ez nekem, és élvezem, hogy újra játszhatom" – mondta Woods.