Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nincs rendes pálya, kanyarban kell evezni az ob-n

2018.09.27. 09:22

Kényszerből nem hivatalos versenypályán, Csepelen rendezik a 119. evezős országos bajnokságot.

Pető Tibor, a magyar szövetség elnöke - a sportág kétszeres világbajnoka - az MTI-nek elmondta: miután a megszokott helyszínek, Velence és Szeged a pályákon zajló átalakítási munkálatok miatt kiestek, alternatív lehetőségként még a külföldi rendezés lehetősége is felmerült.

A Duna csepeli szakaszán az evezősök számára nem megfelelő a vízfelület a versenyzéshez, hiszen nincs meg a szükséges két kilométeres egyenes szakasz – a rajt után kis ívet kell menniük –, de a szokásos hat hajó sem fér el egymás mellett, így négyhajós futamokat rendeznek.

„Környező országok nemzetközi pályáiról beszéltünk az elnökségben, végül szakmai és gazdasági okokból úgy döntöttünk, hogy inkább a csepeli rendezést vállaljuk be. Most is csak kényszerből tesszük, de miután a főpróbának tekintett utánpótlás ob jól sikerült, bízunk benne, hogy a felnőtt és masters mezőny esetében sem lesz gond" – mondta Pető Tibor.

Régóta szó van arról, hogy Csepelen lesz evezős pálya, még Budapest olimpiai pályázatába is bekerült a terve, de még várat magára a megvalósítás.