115 évet kellett várni, hogy valaki megcsinálja a legnagyobb baseballcsúcsot

GettyImages-1047841004
2018.10.09. 12:30

A baseball különös hangulatú sportág, már csak abból a szempontból is, hogy amikor egy játékos ritka, történelmi tett küszöbén áll – mint amikor egy dobójátékos nulla ütést engedve hoz le egy meccset, vagy egy ütőjátékos négy hazafutás, esetleg a cycle közelében van –, akkor a társai magára hagyják, és hozzá se szólnak, nehogy esetleg véletlenül megzavarják a koncentrációban.

A Boston Red Sox játékosa, Brock Holt viszont hallani sem akart ilyesmiről, amikor a hajnali, az ősi rivális New York Yankees elleni meccsen a kilencedik, utolsó inninghez közeledve a többiek nyakában ugrált, és azt kiabálta, hogy adjanak neki még egy esélyt ütésre, hogy összehozhassa a cycle-t, vagyis úgy legyen négy ütése, hogy azokból az első, a második, a harmadik bázisra jusson el anélkül, hogy kiejtenék, illetve csináljon egy hazafutást is.

Holtnak a négy ütésből a legnagyobb, a hazafutás hiányzott a kilencedik inning előtt, amikorra a már tetemes, 14-1-es hátrányba került Yankees Austin Romine-t cserélte be dobni. A Red Sox-játékos Ian Kinsler megszerezte az első bázist, ezzel eljött Holt ideje, aki Romine első dobására óriásit lendített, és a nézőtérre vágta a labdát.

Ezzel Holt karrierje során a második cycle-t csinálta meg, de ami sokkal fontosabb, hogy az MLB történetének első cycle-jét hozta össze a rájátszásban, ami nem kis szó, hiszen

a liga 115 éve indult, de még senkinek sem sikerült ez.

Nagyon-nagyon sokáig emlékezni fogok erre. Nyilván nem úgy készül senki egy adott meccsre, hogy történelmet fog írni, vagy valami hasonlót, ahogy arra sem, hogy 16 pontot szerez a New York Yankees ellen a csapatával. Azt hiszem, mindenkinek elég jó estéje volt

– mondta Holt a történelmi eredmény után.

Idegenbeli győzelmével a Red Sox 2-1-re vezet a rájátszásban a Yankees ellen a három győzelemig tartó párharcban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?