Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar kardozók vezérletével nyert az európai vegyescsapat az ifjúsági olimpián

2018.10.10. 21:33

Egyéniben elért győzelme után a vívók vegyescsapat-versenyében is aranyérmet nyert az európai 1-es válogatott tagjaként Pusztai Liza és Rabb Krisztián a III. nyári ifjúsági olimpián Buenos Airesben.

A két magyar kardozónak két olasz, valamint egy-egy francia és ukrán csapattársa volt, az összecsapásokon mindegyik szakág képviselője egyszer lépett pástra. Európát három, Amerikát, valamint az ázsiai-óceániai zónát két-két, Afrikát pedig egy vegyescsapat képviselte a tornán.

A magyar vívók csapata a negyeddöntőben 30-18-ra verte Afrikát, majd az elődöntőben 30-22-re legyőzte Európa 3-at, a döntőben pedig 28-25-re Ázsia-Óceánia 1-et.

A döntőben a két magyar alapozta meg a sikert, Rabb 5-3-ra, Pusztai pedig 5-1-re győzte le dél-koreai ellenfelét, így az első két asszó után 10-4 volt az állás.

A vegyescsapat-versenyben elért helyezés a hivatalos éremtáblába nem számít bele.  A magyar küldöttség eddig hét arany-, valamint egy-egy ezüst és bronzérmet szerzett Buenos Airesben.