Hét érmet gyűjtött a magyar küldöttség szombaton az ifjúsági olimpián

2018.10.13. 23:12

Szombaton is jó napja volt a magyar küldöttségnek a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián: Kiss Ádám a kajakosok gyorsasági versenyében szerzett aranyérmet, Gönczöl Laura kenuban lett ezüstérmes, a női strandkézilabda-válogatott és az az öttusázó Gulyás Michelle pedig bronzérmet szereztek – írja az MTI. És nincs vége: a tornász Balázs Krisztián a második helyen végzett talajon, és ugyancsak ezüstérmet nyert Bácskay Csenge ugrásban. Birkózásban is jutott ezüst a magyaroknak: Szél Anna az 57 kilogrammosok súlycsoportjában végzett a második helyen.

A felnőttek versenyével szemben az ifiknél párokban rendezett versenyen Kiss bő egy másodperccel legyőzte belga ellenfelét, női kenuban azonban a magyar versenyző alulmaradt üzbég riválisával szemben.

A strandkézilabda-válogatott az elődöntőben szoros küzdelemben maradt alul az argentin válogatottal szemben, a bronzmeccsen pedig a viadal honlapja szerint simán, 2-0–ra verték a hollandokat.

Gulyás Michelle az egy nappal korábbi rangsoroló vívást 12 győzelemmel és 11 vereséggel a 10. helyen zárta, majd a szombati versenynapon a 200 méteres úszást 2:11.16 perccel megnyerte, ezzel a harmadik helyre jött fel.

A bónuszvívásban egy győzelmet aratott, ami egy pluszpontot jelentett a számára, a lövészetekkel kombinált 3200 méteres futásban pedig 12:44.55 perccel a hatodik legjobb eredményt érte el, és ez elég volt ahhoz, hogy a harmadik helyen érjen célba. Az ifjúsági olimpián a lovaglás nem szerepel az öttusaverseny programjában.

Balázs Krisztián a szerdöntőben 13,600 pontot kapott gyakorlatára, ezzel nem sokkal maradt el a győztes japán Kitazono Takeru 13,633-as eredményétől.

Bácskay két ugrásának átlaga 13,933 pont volt, míg a győztes olasz Giorgia Villáé 14,233 - a játékok honlapja szerint.

Birkózásban is jutott ezüst a magyaroknak. Szél Anna az 57 kilogrammosok súlycsoportjában négy győzelemmel az élen zárt a B csoportban, ezzel került a döntőbe, ahol az A csoport legjobbjával, Nonoka Ozakival küzdött meg. A finálét a japán technikai tussal nyerte.

A magyar küldöttség eddig 12 arany-, 5 ezüst- és 3 bronzérmet szerzett. A vegyescsapatversenyekben elért helyezések a hivatalos éremtáblába nem számítanak bele.  • Hírek
  • Hírek