Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hét érmet gyűjtött a magyar küldöttség szombaton az ifjúsági olimpián

2018.10.13. 23:12

Szombaton is jó napja volt a magyar küldöttségnek a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián: Kiss Ádám a kajakosok gyorsasági versenyében szerzett aranyérmet, Gönczöl Laura kenuban lett ezüstérmes, a női strandkézilabda-válogatott és az az öttusázó Gulyás Michelle pedig bronzérmet szereztek – írja az MTI. És nincs vége: a tornász Balázs Krisztián a második helyen végzett talajon, és ugyancsak ezüstérmet nyert Bácskay Csenge ugrásban. Birkózásban is jutott ezüst a magyaroknak: Szél Anna az 57 kilogrammosok súlycsoportjában végzett a második helyen.

A felnőttek versenyével szemben az ifiknél párokban rendezett versenyen Kiss bő egy másodperccel legyőzte belga ellenfelét, női kenuban azonban a magyar versenyző alulmaradt üzbég riválisával szemben.

A strandkézilabda-válogatott az elődöntőben szoros küzdelemben maradt alul az argentin válogatottal szemben, a bronzmeccsen pedig a viadal honlapja szerint simán, 2-0–ra verték a hollandokat.

Gulyás Michelle az egy nappal korábbi rangsoroló vívást 12 győzelemmel és 11 vereséggel a 10. helyen zárta, majd a szombati versenynapon a 200 méteres úszást 2:11.16 perccel megnyerte, ezzel a harmadik helyre jött fel.

A bónuszvívásban egy győzelmet aratott, ami egy pluszpontot jelentett a számára, a lövészetekkel kombinált 3200 méteres futásban pedig 12:44.55 perccel a hatodik legjobb eredményt érte el, és ez elég volt ahhoz, hogy a harmadik helyen érjen célba. Az ifjúsági olimpián a lovaglás nem szerepel az öttusaverseny programjában.

Balázs Krisztián a szerdöntőben 13,600 pontot kapott gyakorlatára, ezzel nem sokkal maradt el a győztes japán Kitazono Takeru 13,633-as eredményétől.

Bácskay két ugrásának átlaga 13,933 pont volt, míg a győztes olasz Giorgia Villáé 14,233 - a játékok honlapja szerint.

Birkózásban is jutott ezüst a magyaroknak. Szél Anna az 57 kilogrammosok súlycsoportjában négy győzelemmel az élen zárt a B csoportban, ezzel került a döntőbe, ahol az A csoport legjobbjával, Nonoka Ozakival küzdött meg. A finálét a japán technikai tussal nyerte.

A magyar küldöttség eddig 12 arany-, 5 ezüst- és 3 bronzérmet szerzett. A vegyescsapatversenyekben elért helyezések a hivatalos éremtáblába nem számítanak bele.