Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Két magyar ezüstérem a második teqball-vb-n

2018.10.14. 14:02

Mind egyéniben, mind párosban magyar ezüstéremmel zárult a második teqball-világbajnokság a franciaországi Reimsben.

A Blázsovics Ádám-Bányik Csaba páros a montenegrói Bogdan Marojevic-Nikola Mitro páros ellen lépett asztalhoz a szombat esti döntőben, és szerzett nagy csatában ezüstérmet. A mérkőzés nagyon kiegyenlített játékot hozott, ám az idő múlásával a montenegróiak kiismerték Blázsovicsék játékát, és egyre magabiztosabban szerezték pontjaikat.

A küzdelem ettől még koránt sem vált egyoldalúvá – a mérkőzés csak a döntő szettben, minimális különbséggel dőlt el –, de a magyarok valamivel esetlegesebb játékkal, többet improvizálva gyűjtötték pontjaikat, míg az ellenfél a döntő szettben mintha már kottából játszott volna, a páros hálóhoz felhúzódó tagja egymás után szerezte erős, messze pattanó fejeseivel a pontokat. Ezzel a taktikával szemben a magyaroknak láthatólag nem volt ellenszere, és végül ha nagyon szoros csatában is, de 20:19, 15:20, 22:20 arányban a montenegróiak nyerték a döntőt, és ezzel a teqball páros világbajnoki címét.

Az utolsó labdamenetet követően a magyarok a földre roskadtak bánatukban, míg a montenegrói páros önfeledten ünnepelhette a győzelmet.

Az egyéni döntőben valamivel nagyobb volt a különbség a román színekben induló székely Szécsi Barna és a Magyarországot képviselő Sipos Árpád között. A döntőbe egyetlen vesztett szettel bejutó Siposnak a Góbék Teqball Team versenyzője túl nagy falat volt, főleg Szécsi fejjátéka okozott rendre megoldhatatlan problémát. A döntőt így két szettben, 20:11, 20:15 arányban Szécsi Barna nyerte, ugyanakkor egy fair play-díj járna Sipos Árpádnak is, aki az egyik labdamenetet követően, igen szoros állásnál a játékvezetőket felülbírálva kérte, hogy az ő kárára változtassanak egy ítéleten.

A második teqball-világbajnokságon 42 ország képviseltette magát, persze, mint az egy ilyen gyerekcipőkben járó sportágnál várható volt, helyenként óriási tudásbeli különbségek mutatkoztak a játékot és a szabályokat szinte még csak tanuló versenyzők és a sportágat már egy ideje magasabb szinten űző országok indulói között. Bár aranyérmet nem sikerült szerezni, továbbra is a magyarok és a román színekben versenyző székelyek dominálják a sportágat, a montenegrói győzelem azonban azt mutatja, hogy már máshol is folyik komoly munka.

A döntők előtt tartott sajtótájékoztató a sportágat népszerűsítő egykori világklasszis labdarúgók, William Gallas, Simão Sabrosa és Robert Pires, valamint a kétszeres freestyle-világbajnok Sean Garnier részvételével zajlott. Mint a sajtótájékoztatón kiderült, a vébé azért került Reimsben megrendezésre, mert Pires itt született és szerette volna szülővárosába hozni az eseményt.

A franciaországi világbajnokság a teqball második pénzdíjas versenye volt, összesen 100 ezer dollárt osztottak ki a legjobb helyezést elérő versenyzők között.

Az egyéni verseny végeredménye:

  1. Szécsi Barna (Románia)
  2. Sipos Árpád (Magyarország)
  3. Adrian Duszak (Lengyelország)

A páros verseny végeredménye:

  1. Bogdan Marojevic - Nikola Mitro (Montenegro)
  2. Blázsovics Ádám és Bányik Csaba (Magyarország)
  3. Ilyés Szabolcs - Lázár Zsolt (Románia)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?