Ödön
2 °C
11 °C

Kikapott Olejnik a birkózó-vb elődöntőjében, bronzért küzdhet kedden

5F6E5C56-3844-4884-875C-06418B5C38BF
2018.10.22. 17:10

A könnyedén nyert negyeddöntő után a 97 kilogrammos kategória elődöntőjében már hatalmas feladat várt a magyar színekben birkózó Olejnik Pavlóra a budapesti birkózó-világbajnokságon. Az ukrán származású, két éve magyarként versenyző szabadfogású birkózó az előző kőrben azt csinált kanadai ellenfelével, amit akart, a győzelem pedig azt jelentette, hogy kedden már biztosan éremért birkózhat.

Ahhoz viszont, hogy ezt a döntőben tehesse meg az aranyért, hatalmas bravúrt kellett volna a hétfőn délutáni elődöntőben bemutatnia. A döntőbe jutásért ugyanis a világbajnoki címvédő, olimpiai bajnok Kyle Snyder várt rá, aki ellen Olejniknek csak 100 százalékig tökéletes védekezéssel lehetett volna bármi esélye, várva a türelmét esetleg elvesztő Snyder esetleges hibájára.

Az első menetben a védekezés része sikerült is a dolognak, Snyder azonban egyáltalán nem tűnt idegesnek attól, hogy rendre hárították támadásait. Sőt a második menetben az amerikai egy okos húzással meglepte a magyar indulót – az addig két lábra indított támadásait követően hirtelen egy lábra ment be –, és ezzel 3-0-ra elhúzott.

Az eredmény ezt követően nem változott, így Olejnik majd a bronzéremért léphet szőnyegre kedden, míg ellenfele a címvédésért birkózhat.

(Borítókép: Szilágyi Anna/Index)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?