Jenő
-3 °C
6 °C

67 millióból egyszer jön össze, egy amatőr golfos megcsinálta

2018.10.25. 14:21

Egy ausztrál amatőr golfos megcsinálta azt, amire kisebb esély van, mint egy lottóötösre, egy körön belül két hole-in-one-t ért el, tehát kétszer is az elütőhelyről talált be egyből a lyukba.

Jim Grant a Kew közelében lévő Green Acres Golf Clubban játszott, a 11-es lyukba talált be először egyből. Erről nem is tudott rögtön, mert a barátainak magyarázott éppen, hogy elég közel kerülhetett ezzel az ütéssel a lyukhoz.

Jim Grant az egyik lyuknál, ahová egyből betalált
Jim Grant az egyik lyuknál, ahová egyből betalált
Fotó: Green Acres Golf Club

Hat lyukkal később viszont már ő sem maradt le az ászról. Mielőtt elütötte a labdát, megkérdezte az egyik vele lévő barátját, hogy mennyi esélye van rá, hogy újból betalál. Azt mondták neki, egy a hatvanmillióhoz. Grant ki is használta a minimális esélyt, 180 méterről újra a lyukba tette a labdát.

Az ABC szerint arra, hogy egy amatőr golfozó kétszer is egymás után betaláljon egy pályán, egy a hatvanhétmillióhoz az esély. Igaz, ezt a számot azért vitatják a matematikusok, mert elég sok változóval kell számolni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?