Júniusban fizettek, hogy szabaduljanak tőle, most ő a legnagyobb baseballhős

GettyImages-1054865272
2018.10.29. 14:20

Hajnalban a Boston Red Sox a World Series ötödik meccsén eldöntötte az idei baseballdöntőt, és 5-1-es idegenbeli győzelmével 4-1-re megnyerte a szériát a Los Angeles Dodgers ellen. 2004 óta a negyedik bajnoki címét szerezte a csapat.

A döntő öt meccsének MVP-je a 35 éves Red Sox-játékos, Steve Pearce lett, aki tökéletes ütemmel került a később bajnok bostoni csapathoz, a szezont ugyanis még nem velük kezdte – Pearce-t június legvégén tukmálta rá a Red Soxra a Toronto Blue Jays.

Ezt értsük szó szerint, annyira szabadulni akartak az idősödő játékostól, aki az első bázist és az outfieldet is védeni tudja, hogy 1,5 millió dollárt is adtak mellé, és csak a fiókcsapatban játszó Santiago Espinalt kérték vissza a csereügyletben.

A csere bejelentésekor a Red Sox-vezetőedző Alex Cora azt mondta, hogy erős ütőjátékost szereztek meg, aki nagyon hasznos lehet a balkezes dobók ellen, és hát nem is tévedett, Pearce ugyanis csak 11 hazafutással és 42 pontszerzéssel zárt az alapszakaszt (ebből 7, illetve 26 jött a Bostonban),

de őt választották a World Series, vagyis a döntő MVP-jének is.

Mindezt úgy érte el, hogy ez első olyan nem dobójátékos lett, aki 50 meccset, vagy annál kevesebbet játszott csapatában a WS MVP-cím előtt, és a döntőben majdnem többet csinált, mint előtte az alapszakasz második felében.

Furcsa sport a baseball, minél tovább maradsz, annál jobb dolgok történhetnek veled. Sosem tudod, hova kerülsz, vagy mit hoz a sors. Nagyon sok mindenen átmentem a pályafutásom alatt, hogy ide jussak, és nem is lehetnék hálásabb

– lelkendezett Pearce a döntő ötödik meccse után. Pearce a World Seriesben nyolc pontot szerzett, két meccsen is kulcsfontosságú villanása volt:

  • szombaton az ő hazafutásával egyenlített a Red Sox a nyolcadik inningben, majd a kilencedikben az ő ütéséből szereztek három pontot, amivel 9-6-ra nyertek,
  • a vasárnapi, ötödik meccsen pedig az első inningben az ő hazafutásából jött két pont, aztán a nyolcadik inningben is ütött egy hazafutást, beállítva az 5-1-es végeredményt.