Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

A világ legdélebbi városában lehet a 2026-os téli olimpia

2018.11.01. 15:58

Argentína fontolgatja, hogy utólag pályázik a 2026-os téli olimpia rendezésére. Ha sikeres a pályázat, akkor először rendeznének a déli féltekén ötkarikás játékokat.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerint Buenos Aires vagy a Tűzföldön található Ushuaia, a világ legdélibb városa lenne az esetleges argentin helyszín. A jelentkezés elfogadására a NOB tanulmányútja után kerülhet sor.

A 2026-os téli olimpia megrendezésére Calgary, Stockholm, illetve Milánó és Cortina d'Ampezzo közösen pályázik. Ugyanakkor a kanadai kandidálás veszélybe került, mert a város vezetése még nem tudott megállapodni az esemény finanszírozásáról a kormánnyal, illetve a svédek és az olaszok hasonló problémákkal küzdenek.

Korábban heten jelentkeztek, de Sion, Szapporó és Graz visszalépett, míg a törökországi Erzurumot a Nemzetközi Olimpiai Bizottság zárta ki a jelentkezők közül. A NOB jövő júniusban a lausanne-i kongresszuson dönt a helyszínről.

(MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?