Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1%

A brit Ninja Warrior győztese ígéretes tornász volt a Fradiban

2018.11.16. 08:55

2017-ben a korábbi Fradi-tornász, Jonny Urszuly lett Nagy Britannia legjobbja az ottani Ninja Warriorban. A műsor licencét Magyarországra a tv2 vette meg, idén másodszor hirdetnek győztest, és az Angliában élő Urszuly itthon is a legjobb szeretne lenni.

És hogy milyen volt a hazai sportmúltja?

A 2004-es Nemzeti Sportban írtak róla először, bekerült a mesterfokú bajnokság legjobb 14 versenyzője közé. Akkor nem volt éppen a sportág a legjobb bőrben, de mivel juniorként került be a legjobbak közé, figyelemre méltó volt a teljesítménye.

insta
Fotó: jonnygymnast / instagram

Korláton szerepelt a legjobban, az olimpikon Gál Róbert és Hetrovics Marcell mögött a harmadik helyen végzett.

Másik kedves szerén, talajon a hatodik helyen végzett, azt a szert is az akkor egyesületen kívüli Gál nyerte meg.

Még ebben az évben a juniorok között is ezen a két szeren volt a legjobb. A Budapest bajnokságon korláton, talajon és ugrásban is a legmagasabb pontszámot kapta. Az összetett első helyét azonban Hidvégi Vid elvitte előle, mert lólengésben és nyújtón ő volt a jobb.

Hidvégi olimpiai döntőbe került 2012-ben, Londonban, amikor Berki Krisztián aranyérmes lett. Sőt, Hidvégi Rióban is ott volt a legjobbak közt az olimpián.

Gyanítható, hogy Urszuly nemsokára elment Magyarországról, és Angliában személyi edző lett, most Ormskirkben, Liverpool mellett él.

Hogy Urszuly mire jut itthon, és milyen nindzsa lesz belőle, az jó eséllyel majd csak decemberben derül ki.