Judit
2 °C
7 °C

Az évezred pingpongmentése, mégsem ért

2018.11.29. 08:18

Futótűzként terjed az interneten a norvég pingpongbajnokság másodosztályában történt eset, amin a 15 éves Christopher Chen alighanem az évezred (legmázlisabb) mentését mutatta be.

A videót a Trondheim Bordtennisklubb töltötte fel a hétvégi meccsről, ezen látható, ahogy az első szettben, 10-4-es vezetésnél Chen nehéz helyzetben még visszaadja ugyan ellenfele labdáját, de a vetődés közben szinte vert helyzetbe, az asztal alá kerül. Elkeseredettségében egy dolgot tehetett: az asztal fölé emelte az ütőjét, és óriási mázlira nemcsak hogy az ütőjét találta el az ellenfél lecsapása, de onnan még az asztalra is pattant a labda, ráadásul eléggé megcsavarva, így még a pont is az övé lett.

Hivatalosan egyébként szabálytalan volt Chen returnje, hiszen úgy húzta fel magát, hogy a szabad kezével az asztalba kapaszkodott, márpedig ütés előtt tilos a szabad kézzel az asztalt érinteni, így nem is ő kapta a pontot, hanem ellenfele.

Egyértelműen óriási szerencse volt, bármeddig élek, nem sikerülne még egyszer egy ilyen, 99 százalékig biztos vagyok ebben

– mondta a meccs után Chen, aki elsőre nem is tudta, hogyan sikerült visszaadnia a labdát, hiszen az asztal alól nem láthatta azt, csak a közönség reakciójából sejtette, hogy pályán landolt a labda.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?