Egy amatőr snookeres ejtette ki a világranglista vezetőjét

2018.11.30. 10:34

Elég nagy szenzációval indult a snooker UK Championship, egy amatőr státuszú versenyző, James Cahill mindjárt az első körben kiejtette a háromszoros világbajnok a világranglistát jelenleg is vezető Mark Selbyt.

A BBC Selby kiesését a bajnokság történetének egyik legnagyobb sokkjának nevezte. Selby 6-3-ra kapott ki. Elég későn kapta össze magát, Cahill 4-0-ra, majd 5-1-re is vezetett. Selby az első négy frame-ben összesen 79 pontra volt csak képes. A nyolcadik frame-ben megtalálta formáját, 103-as brékkel nyert, de Cahillt nem tudta megingatni a végén.

Mark Selby
Mark Selby

„Az egész meccsen béna voltam. Le vagyok sújtva, mert ez egy nagy torna. Kiüresedett voltam, ami elég furcsa. Az utóbbi időben elég jól játszottam, ezért is különös. Nem sok pozitívumot tudok találni" – mondta Selby.

A 22 éves Cahill a 126. kiemelt volt  a tornán, idén nem igazán volt sikere, egyik ranglistás tornán sem élte túl az első kört.

Korábban is volt már nagy győzelme, négy évvel ezelőtt a későbbi vb-2. Ting Csün-hujt (Ding Junhui) győzte le. Cahill nem tudta azonban állandósítani formáját, még azon is gondolkodott, hogy felhagy a versenyzéssel. „Elég jó vagyok, hogy a legjobbakkal felvegyem a versenyt, de sokkal konzisztensebbnek kellene lennem" – mondta mostani győzelme után.