Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Már a SUP-nak is van magyar világbajnoka

2018.12.04. 18:43

Hasulyo Dániel világbajnok lett a SUP nevű sportág technical versenyszámában, Hasulyo testvére, Bruno a negyedik lett az öt kilométeres távon a kínai Vanningban.

A SUP-ban egy speciális szörfdeszkán állva eveznek a versenyzők különböző távokon és víztípusokon (hullámzó tenger és síkvíz is lehet). A Hasulyo fivérek a fiatal sportág legjobbjai közé tartoznak, a világkupákon többször szereztek már érmeket. Dániel a 7., Bruno a 9. volt a világranglistán a vb előtt. 

„A SUP fiatal sportágnak számít, a szörfdeszkán állva evezés azonban egyre népszerűbb. A Hasulyo testvérek fantasztikus sorozatot produkálnak, köszönhetően a testnevelő szüleik által kifejlesztett sepa-edzésmódszernek” – nyilatkozta  Tancsa Péter, a Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség sportágvezetője. (NVESZ Sajtó)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?