Magyarországra jön a világ legjobb dartsosa

2018.12.14. 14:47

Csütörtökön kezdődött el a darts PDC-világbajnokság Londonban, az Alexandra Palace-ben. Rögtön az első nap szenzációval is szolgált, hiszen a szervezet új döntése értelmében két nő is selejtezhetett és eljutott a vb-re. Az angol Lisa Ashton majdnem 90-es átlagot ért el, kikapott 3-1-re a holland Jan Dekkertől, de az egész dartsos világ szimpátiáját vívta ki. Ennél sokkal fontosabb hír, hogy a világ legjobb játékosa, Michael van Gerwen Magyarországra jön.

A csütörtöki közvetítés során közölte Ziegenham Medárd, a PDC Hungarian Fan Klub frontembere, korábbi szövetségi kapitány, hogy március 8-án Magyarországra, egészen pontosan az Érd Arénába hozzák a világ top 10-es játékosai közül hármat is. A kétszeres világbajnok holland Michael van Gerwen, az ausztrál Simon Whitlock, valamint Mensur Suljovic és érkezik a szintén holland Vincent van der Voort is.

A mérkőzéseket az ebben a sportban kultikus figurának számító Russ Bray vezeti majd. A négy külföldi sztár négy magyar ellen fog majd a tábla elé lépni

Két nagyon tehetséges és sokra hivatott fiatalember, az ifjúsági versenyeket sorra nyerő Lakatos Gergő, valamint a junior vb-n szép eredményt elérő Kovács Patrik. Mellettük a regnáló magyar bajnok Székely Pál és a European Tourra eljutó Végső János lesz a Budapest Darts Gála négy kihívója.

Minden részletet a PDC Hungarian Fan Klub oldalán lehet elérni. Kerestük az eseményt szervezők egyikét, Vereczkey Lajost, de éppen a világbajnokság tudósításán dolgozott, így majd később mesél el részleteket. Az eseményt a Sport TV fogja közvetíteni.