Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az olimpiai sípálya tönkreteszi a léceket, egy csúszás után kidobják azokat

2018.02.07. 11:51 Módosítva: 2018-02-17 11:51:37

Brutálisan hideg van Phjongcshangban, ami a sífelszereléseket is tönkreteszi. Több alpesi síző lécei meggörbültek az edzéseken, ki is lehetett dobni azokat a kukába, írja a Reuters.

A világkupában vezető Marcel Hirscher szerint a nagyon kemény hókristályok ártanak a léceknek. „Minden csúszást egy másik pár léccel csinálunk, és nem azért, mert kemények a körülmények, hanem a hideg miatt. A hókristályok nagyon élesek mínusz 20 fok alatt. "

Ez az éles felület pedig úgy működik Hirscher szerint, mintha öngyújtót tartanának a sítalpakhoz, leégeti azt.

A lécek persze nem válnak így sem teljesen használhatatlanná, de annyira azért leromlanak, hogy a versenyen, ahol századmásodpercek döntenek, ne csatolják fel újra a világ legjobb sízői.

Mikaela Shiffrin az olimpiai sípályán
Mikaela Shiffrin az olimpiai sípályán

Az olimpiai sípályát a hideg miatt folyamatosan kezelik, vízzel locsolják, hogy ha egy kis felmelegedés jönne, akkor is egyben maradjon a letaposott hóréteg.

A hideg miatt már többen aggódtak, az új-zélandi és az olasz csapat is arról beszélt, hogy a várhatóan mínusz 8-10 fokban zajló megnyitót több sportolójuk kihagyja, mert nem akarja veszélyeztetni a szereplését. A magyar csapat rövidpályás gyorskorcsolyázói is valószínűleg távol maradnak majd emiatt. A pénteki megnyitó után szombaton már kezdődnek a versenyeik.