Az olimpia bajsza bronzot ért

2018.02.10. 17:47

Kifejezetten nehéz, mondhatni necces ugrásokat hozott a síugrás normál sáncos versenye, ami szombaton helyi idő szerint éjfél után ért véget a folyamatos halasztások miatt. Erős szél volt ugyanis a második fordulóban, nem lehetett ugrani, a versenyzők pokrócokba burkolózva dideregtek a sáncon várakozás közben.

Az első kísérletek után a lengyel Stefan Hula vezetett a szupersztár - és szintén lengyel - Kamil Stoch előtt, így ők ugorhattak utolsóként. Ekkorra a váratlanul élen álló Andreas Wellinger, aki hatalmasat és szépet ugrott a második körben, már tudta, hogy érmes, a kérdés az volt, melyiket viszi haza a háromból.

bajusz

Jött Stoch, de még a dobogóra sem volt elég az ugrása. Wellinger ekkor már guggolva imádkozott, Hulán múlt az aranyérme. Jól tette, ellenfele csak az ötödik helyig jutott, az esélytelennek tartott német elvitte az aranyat.

Két norvég végzett mögötte a dobogón, Johann Andre Forfang és a bajuszversenyben aranyérmes Robert Johansson, aki második ugrásánál majdnem elesett: leérkezésekor a jobb lába kicsúszott oldalra, de az egyensúlyvesztés után sikerült megfognia a lécet.