Élete első olimpiáján a ruhája szívatta meg a műkorcsolyázót

2018.02.11. 10:03

A dél-koreai származású Jura Min élete első olimpiáján szerepel a hazai közönség előtt, de kisebb rémálommal indult számára a csapatverseny rövid programja. 

Néhány másodperce voltak ugyanis a jégen párjával (a Despacitóra), Alexander Gamelinnel, amikor szétszakadt a ruhája a hátán, pontosabban kioldott az azt összetartó kapocs. A dél-koreai versenyzőt látszólag nem zavarta a dolog, és végigcsinálták a rövid programot, csak a történtek után mesélt arról, mennyire nehezen élte meg a történteket. 

"Ha az első olimpiámon, az első program alatt leesett volna rólam a felsőm, az egy katasztrófa lett volna. Végig baromi ideges voltam, hogy le fog esni rólam. Azon gondolkoztam megálljak-e, de ha megállok, akkor annyi a programunknak" - idézi a Yahoo. Gamelin csak később vette észre, hogy mi történt. "Akárhányszor lejjebb eresztette a vállát, a ruha elkezdett lecsúszni. Ha megáll, hogy megigazítsa, akkor lepontoztak volna minket". 

A páros végül 51,97 ponttal a kilencedik helyen zárt a selejtezőben, de jégtáncban még javíthatnak.  Min és Gamelin egyébként mindketten amerikai állampolgárok, ott is készültek, de a téli olimpián Dél-Koreát képviselik.