Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Élete első olimpiáján a ruhája szívatta meg a műkorcsolyázót

2018.02.11. 10:03

A dél-koreai származású Jura Min élete első olimpiáján szerepel a hazai közönség előtt, de kisebb rémálommal indult számára a csapatverseny rövid programja. 

Néhány másodperce voltak ugyanis a jégen párjával (a Despacitóra), Alexander Gamelinnel, amikor szétszakadt a ruhája a hátán, pontosabban kioldott az azt összetartó kapocs. A dél-koreai versenyzőt látszólag nem zavarta a dolog, és végigcsinálták a rövid programot, csak a történtek után mesélt arról, mennyire nehezen élte meg a történteket. 

"Ha az első olimpiámon, az első program alatt leesett volna rólam a felsőm, az egy katasztrófa lett volna. Végig baromi ideges voltam, hogy le fog esni rólam. Azon gondolkoztam megálljak-e, de ha megállok, akkor annyi a programunknak" - idézi a Yahoo. Gamelin csak később vette észre, hogy mi történt. "Akárhányszor lejjebb eresztette a vállát, a ruha elkezdett lecsúszni. Ha megáll, hogy megigazítsa, akkor lepontoztak volna minket". 

A páros végül 51,97 ponttal a kilencedik helyen zárt a selejtezőben, de jégtáncban még javíthatnak.  Min és Gamelin egyébként mindketten amerikai állampolgárok, ott is készültek, de a téli olimpián Dél-Koreát képviselik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?