Napokkal el kellett halasztani a lesiklást az olimpián

2018.02.11. 11:25

Több nappal el kellett halasztani a férfi lesiklást a phjongcshangi téli olimpián az időjárás miatt, és a NOB, valamint a Nemzetközi Síszövetség végül úgy döntött, hogy csütörtök hajnalban rendezik meg a téli olimpiák egyik legnépszerűbb számát. 

Eredetileg vasárnap hajnalban lett volna a férfi lesiklás, de mivel az időjárás miatt napok óta nagy volt a bizonytalanság, ezért nem volt különösebben meglepő, hogy végül a halasztás mellett döntöttek. 72 kilométer per órás széllökéseket is mértek, és a síliftek nem járnak, az ilyesmi nem igazán kedvez a lesiklásnak.

A tanácskozás után az a döntés született, hogy csütörtök magyar idő szerint hajnali háromkor próbálják majd megrendezni a lesiklást a férfiaknak.

Az is hivatalos, hogy az alpesi összetett hétfői edzését törölték, maga a verseny továbbra is keddre van kiírva.  

Az átszervezés érinti a szuperóriás-műlesiklást is, mivel az eredeti program szerint csütörtökön lett volna a szám, így viszont az átkerül péntek hajnali hármas kezdésre. 

A pályával egyébként nincs semmi gond a szervezőbizottság szerint, amennyiben az időjárás is olyan lesz, akkor látványos és minőségi versenyt láthatnak a nézők, áll a FIS közleményében.