Árpád
-2 °C
4 °C

Az olimpiai döntőben nyerte élete első versenyét

GettyImages-916912870
2018.02.11. 15:07

Vancouver és Szocsi olimpiai bajnoka, Felix Loch tűnt Phjongcshangban is a férfi egyes szánkó abszolút esélyesének, a német a döntő negyedik, utolsó futamának majdnem kéttizedes, 192 ezredes előnnyel ment neki. A döntő futamban viszont hatalmasat hibázott, ezzel a 23 éves osztrák David Gleirscher lett az olimpiai bajnok,

aki tökéletes időzítéssel Phjongcshangban nyerte élete első felnőtt versenyét.

Gleirscher mögött az amerikai Chris Mazdzer lett a második (történelmet írt ő is, az amerikaiaknak még nem volt szánkóérme az olimpián), a harmadik pedig a német Johannes Ludwig, aki 2 ezreddel előzte meg a negyedik olasz Dominik Fischnallert.

Gleirschernek köszönhetően nyolc év óta először lett újra nem német olimpiai bajnok szánkóban, Szocsiban ugyanis a férfi, a női és a vegyes számokat is a németek vitték el – utoljára Vancouverben az osztrák férfi kettős nyert nem németként.

Az osztráknak ez volt az első olimpiája, korábban világversenyen a legjobb eredménye egy hetedik hely volt a 2016-os vb-n egyéniben, igaz, a juniorok között csapatban nyert vb-címet.

Loch egyébként minden idők legsikeresebb szánkósa lehetett volna, ha nyer, négy aranyat ugyanis még senki nem szerzett korábban. Meglátjuk, hogy párosban vagy a vegyes csapatban bekerül-e a német keretbe, és nyer-e.

Eredmények:

szánkó, férfi egyes, olimpiai bajnok:

1.  David Gleirscher (Ausztria) 3:10.702 perc

2. Chris Mazdzer (Egyesült Államok) 3:10.728

3. Johannes Ludwig (Németország) 3:10.932

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?